ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ႏြားႏို႔စစ္စစ္ - တစ္ပိသာ
မ႐ိုးရြက္ - ၃ရြက္ (လပ္ဆပ္ေသာ)
ပိတ္စပါး- တစ္ထည္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)သန္႔႐ွင္းေသာအိုးတခုတြင္ႏြားႏို႔ကိုထည့့္ပါ။
(၂)မ႐ိုးရြက္၃ရြက္ကိုေရေဆးၿပီးအနည္းငယ္ထုေျခေပးကာႏြားႏို႔အိုးထဲသို႔ထည့္ေမြေပးပါ။(အရြက္မ်ားမက်န္ခဲ့ေစရန္ပိတ္စပါးတခုျဖင့့္ထုပ္ၿပီးထည့္ပါ)
(၃)ၿပီးလ်ွင္မီးဖိုေပၚတြင္ပံုမွန္မီးအေနအထားျဖင့္က်ိဳပါ။အိုးမကပ္ေစရန္ေယာက္မျဖင့္အ ဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၄)နို႔မ်ားစတင္ပူလာျပီးအေငြ႔ထြက္လာသည္ႏွင့့္ထည့္ထားေသာမ႐ိုးရြက္ကိုဆယ္ထုတ္ၿပီးဆူပြက္သည္ထိဆက္ေမြေပးပါ။
(၅)စတင္ဆူပြက္သည္ႏွင့္တၿပိဳင္တည္းႏြားႏို႔႔မွာအရည္ႏွင့္အဖတ္ကြဲထြက္လာပါမယ္။
(၆)ကြဲသြားေသာႏို႔ကိုပိတ္စပါးပါးတခုတြင္ေလာင္းထည့္ၿပီးအေပၚပိတ္စကိုစုခ်ည္ကာအရည္မ်ားကိုစစ္ထားပါ။
(၇)အရည္စစ္သြားေသာႏို႔ခဲထုပ္ကိုက်စ္ေနေအာင္စုစည္းၿပီးအေလးတခုျဖင့္တညသို႔မဟုတ္မာခဲသြားသည္ထိဖိထားေပးပါ။
(၈)မာခဲသြားေသာႏို႔ခဲကိုအဝတ္ထဲမွထုတ္ယူၿပီးအကင္စက္သို႔မဟုတ္ဇကာညပ္ေပၚတင္ကာအေပၚယံမ်က္ႏွာျပင္အေရာင္ရသည္ထိမီးကင္ေပးပါ။
(၉)ရ႐ွိလာေသာႏို႔ခဲစစ္စစ္ကိုခ်က္စားေၾကာ္စားမိမိႏွစ္သက္သလိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ႏို႔အပ်စ္အက်ဲေပၚမူတည္ၿပီးထြက္႐ွိလာေသာႏို႔ခဲပမာဏကြာျခားပါမယ္၊
❀❀ႏြားႏို႔တပိသာတြင္ပ်မ္းမ်ွ၂၀-၃၀က်ပ္သားဝန္းက်င္သာရ႐ွိပါမယ္။
❀❀ႏြားႏို႔တပိသာတြင္မ႐ိုးရြက္သံုးရြက္ခန့္႔သာအသံုးျပဳပါ။မ႐ိုးရြက္မ်ားလ်ွင္ခါးသက္ေသာအရသာထြက္ပါတယ္။
❀❀ရ႐ွိလာေသာႏို႔ခဲကိုတာ႐ွည္အထားခံေစရန္ဆားရည္ျဖင့္ျပဳတ္ၿပီးမီးကင္ကာသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ပံုတြင္ျပထားေသာႏို႔ခဲမွာႏို႔သံုးပိသာစာျဖစ္ပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
No comments:
Post a Comment