အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
28 February 2016
တံုယမ္းၾကက္ေတာင္ပံကင္
Tom Yum Chicken Wings
❀ ❀ ❀
ၾကက္ကင္ႏွင့္ၾကက္ေတာင္ပံကင္တို႔ကိုအရသာအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ၾကတဲ့အထဲကတံုယမ္းအရသာခ်ဥ္ငံစပ္ျဖင့္ကင္ထားတဲ့တံုယမ္းၾကက္ေတာင္ပံကင္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။အစာေျပစာအကင္အျဖစ္စားႏိုင္သလိုဟင္းပြဲအေနျဖင့္လည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (တစ္ပြဲစာ)
*********
ၾကက္ေတာင္ပံ - ငါးေခ်ာင္း
တံုယမ္းအႏွစ္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း
ေ႐ွာက္ခါးရြက္ - ႏွစ္ရြက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ၾကက္ေတာင္ပံကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးမီးဖိုေခ်ာင္သံုးစကၠဴျဖင့္ေျခာက္ေသြ႔ေအာင္ျပဳလုပ္ထားပါ။စပါးလင္ႏွင့္ေ႐ွာက္ရြက္ကို ပါးပါးစိတ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၂)ေျခာက္ေသြ႔ပါကတံုယမ္းအႏွစ္ခ႐ုဆီ စပါးလင္ေ႐ွာက္ရြက္ေထာင္းထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ေပးၿပီးလ်ွင္ေရခဲေသတၱာတြင္မိနစ္၃၀မွတစ္နာရီထိအရသာဝင္ေအာင္ႏွပ္ထားေပးပါ။
(၃)ovenကို၂၀၀ဒီဂရီအပူေပးထားပါ။အရသာနယ္ႏွပ္ထားေသာၾကက္ေတာင္ပံကိုဆီသုတ္ထားေသာဘမ္းသို႔မဟုတ္ဇကာေပၚတင္ၿပီး၂၅ မိနစ္ခန္႔ကင္ေပးပါ။
(၄)ကင္ေနစဥ္တြင္အေရာင္ညီေစရန္အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။
(၅)လိုခ်င္ေသာအေရာင္အေနအထားရပါကၾကက္ေတာင္ပံကင္ႏူးမႏူးစစ္ၾကည့့္ကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment