အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
26 February 2016
ငါးမုန္႔ေျခာက္
Fish Cracker>>Prawn Cracker
Krupuk
❀ ❀ ❀
ငါးမုန္႔ပုဇြန္မုန္႔ေျခာက္ေတြကိုေတာ့ေနရာတိုင္းလိုမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူရ႐ွိႏို္င္ပါတယ္။ေမးလာတဲ့သူေတြလည္း႐ွိလို႔ပထမအႀကိမ္စမ္းသပ္ျပဳလုပ္ရာမွာအေတာ္ေလးအဆင္ေျပပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္ျဖင့္ျပဳလုပ္ရလည္းလြယ္ကူျပီးဝါသနာ႐ွင္အိမ္႐ွင္မမ်ားအေနနဲ႔ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္ၿပီးအိမ္သားမ်ားကိုတည္ခင္းနိုင္ဖို့လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငါးဖယ္ျခစ္/ပုဇြန္ - ၂၀၀ ဂရမ္
သာကူမႈန္႔ / ပေလာပီနံမႈန္႔ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္းရည္ - အနည္းငယ္
ဆား - လၻက္ဇြန္း တဇြန္း
ဟင္းခပ္မႉန္႔ - တဇြန္း
င႐ုပ္ေကာင္းျဖဴ - တဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ငါးဖယ္ျခစ္သို႔မဟုတ္ပုဇြန္သို႔မဟုတ္ႏွစ္သက္ရာငါးကိုအ႐ိုးထြင္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၂)ႀကိတ္ထားေသာငါးဖယ္ျခစ္ထဲသို့သာကူမႈန္႔ဆားင႐ုပ္ေကာင္းဂ်င္းရည္ဟင္းခပ္မႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ပါ။
(၃)ငါးမုန္႔အေရာကိုေခ်ာေမြ႔လာသည္ထိနယ္ေပးပါ။နယ္ခ်ိန္တြင္အလြန္ေျခာက္ေနလ်ွင္လက္ကိုေရစိုရံုစြတ္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
(၄)ေခ်ာေမြ႔ပါကလိုခ်င္ေသာငါးမုန္႔အရြယ္အစားကိုလိမ့္ေပးၿပီးဆီလူးထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ကာေပါင္းခံအိုးျဖင့္တနာရီခန္႔က်က္သည္ထိေပါင္းပါ။
(၅)မုန္႔ႏွစ္က်က္မက်က္ကိုဓားဦးခြၽန္ျဖင့္ထိုးၾကည့္ၿပီးၾကည့္ပါ။က်က္လ်ွင္အေရာင္ေျပာင္းၿပီးမာတင္းကာမုန္႔ႏွစ္ကပ္မပါလာပါကထုတ္ယူၿပီးအေအးခံပါ။
(၆)ေပါင္းထားေသာငါးမုန္႔ကိုလံုးဝေအး သြားေအာင္ေရခဲေသတၱာတြင္တညသို႔ မဟုတ္နာရီပိုင္းခန္႔ထားၿပီးေအးသြားေသာငါးမုန္႔မာတင္းတင္းကိုဓားထက္ထက္ျဖင့္ခပ္ပါးပါးလွီးပါ။2mmအရြယ္အပါးေလာက္လွီးပါ။
(၇)ပါးပါးလွီးထားျပီးေသာငါးမုန္႔ကိုဘမ္းတခုျဖင့္ထည့္ၿပီးေနလွန္းပါ။တေနလွန္းလ်ွင္ရပါၿပီ။
(၈)ေနပူလွန္း၍မရေသာသူမ်ားအတြက္ovenအပူ၁၀၀ခန္႔တြင္ဆယ္မိနစ္တခါအ ထက္ေအာက္လွည့္ၿပီးေျခာက္ေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။သို႔မဟုတ္ပူေႏြးေသာေနရာတြင္ေလသလပ္ေစၿပီးေျခာက္ေသြ႔႔ေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။
(၉)လံုးဝေျခာက္ေသြ႔သြားမွသာလ်ွင္လိုသေလာက္ကိုဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ၿပီးက်န္႐ွိသည္ကိုေျခာက္ေသြ႔ေသာဘူးပုလင္းတို႔ျဖင့္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀အသံုးျပဳေသာငါးအမ်ိဳးအစားေပၚမူတည္၍ငါးမုန္႔အပြအေနအထားကြာျခားႏိုင္ပါတယ္။ယခုျပဳလုပ္ထားသည္မွာကကတစ္ seabassအမ်ိဳးအစားျဖစ္ပါတယ္။
❀❀ယခုျပဳလုပ္နည္းကိုအေျခခံၿပီးအရသာကိုမိမိႏွစ္သက္သလိုျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။အေရာင္ျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါေပါင္းထြက္လာေသာငါးမုန္႔ကိုစားေဆးအေရာင္food color ျဖင့္လူးေပးၿပီးအေအးခံလွီးႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ျပဳလုပ္ေသာအရြယ္ေပၚမူတည္ၿပီးေပါင္းခ်ိန္၄၅မိနစ္မွတနာရီၾကာျမင့္္မွာျဖစ္ပါတယ္။
❀❀အထက္ပါအခ်ိဳးျဖင္ျ့ပဳလုပ္ပါကငါးမုန္႔႔ေျခာက္တဆယ္သားပိုပို၁၇၀ဂရမ္ရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
.................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment