အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
21 January 2016
ပန္းေဂၚဖီသနပ္
Cauliflower Pickle
သီးႏွံေပါခ်ိန္မွာအခ်ဥ္တည္ၿပီးၾကာ႐ွည္ခံသိမ္းဆည္းစားႏိုင္မဲ့သနပ္တည္နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ဟင္းရံအျဖစ္တခြက္အျဖစ္တည္ခင္းႏိုင္မဲ့မုန္လာပန္းေခၚပန္းေဂၚဖီသနပ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ပန္းေဂၚဖီ - ၅၀၀ဂရမ္ (ရိုးတံမပါလွီးျဖတ္ၿပီးသား)
မုန္လာဥ - တစ္ေခ်ာင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
ငရုပ္သီးေတာင့္ - ဆယ္ေတာင့္
ငရုပ္ခ်ိဳ - ၂လံုး (စိမ္း/နီ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ ေျမာင္း
ငရုပ္သီးေတာင့္ - ဆယ္ေတာင့္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း (စားပြဲဇြန္း)
ဇီယာအေစ့ - နွစ္ဇြန္း
စမံုစပါးေစ့ - တစ္ဇြန္း
မုန္ညင္းေစ့ - နွစ္ဇြန္း
ဇီယာအမုွန္႔ - နွစ္ဇြန္း
နံနံေစ့အမႈန္႔ - နွစ္ဇြန္း
(အားလံုးပါၿပီးသားျဖစ္တဲ့အသားမဆလာကိုအစားထိုးအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္)
ဆီ - နွစ္ခြက္
ဗီနီဂါ - တစ္ခြက္
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
သၾကား - နွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
**********
ဦးစြာပါဝင္ေသာသီးနွံတို႔ကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။ အိုးတခုတြင္ဆီကိုမီးေအးေအးျဖင့္အပူေပးၿပီးဇီယာစမံုစပါးမုန္ညင္းေစ႔တို႔႔ကိုအရင္ဆီသပ္ပါ(အမႈန္႔လည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္)။ၿပီးလ်ွင္ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္ပါ။ဇီယာအမႈန္႔ႏွင္နံနံေစ့အမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ပါ။အေရာင္လိုခ်င္ပါကအေရာင္တင္မႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ပါ(အသားမဆလာသံုးပါကအေရာင္တင္မလိုပါ)။ၿပီးလ်ွင္အဆင္သင့္ေဆးထားေသာသီးနွံတို႔ကိုခ်ေၾကာ္ပါ။အားလံုးနွ႔ံေအာင္ေမြၿပီးပါကဆားသၾကားဗီနီဂါတို႔ကိုထည့္ၿပီးအဖံုးဖြင့္ကာမီးေအးေအးျဖင့္၂၀မိနစ္ခန္႔တည္ထားပါ။ အရသာျမည္းၿပီးေရခမ္းသြားပါကအေအးခံကာအေျခာက္ခံထားေသာပုလင္းသန္႔သန္႔တြင္ဆီဖံုးေအာင္ထည့့္ၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးအလင္းေရာင္နည္းေသာေနရာတြင္ထားပါ။ျပဳလုပ္ၿပီးနွစ္ပတ္ေလာက္တြင္စတင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။သန္႔ရွင္းေသာပုလင္းထားသိုေသာေနရာေပၚမူတည္ၿပီးေျခာက္လခန္႔သိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
................
Sofia
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment