ရွမ္းတရုပ္အစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ကိုစားဖူးသူတိုင္းႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ျပဳလုပ္ရန္အတြက္သီးသန္႔ၾကက္သြန္ဥအမ်ိဳးအစားကိုသံုးရပါတယ္။ရွမ္းျပည္မွာေတာ့နွစ္စဥ္ႏွစ္တိုင္းဂ်ဴလိုင္လပိုင္းေလာက္မွာေပၚပါတယ္။တစ္ႏွစ္တစ္ႀကိမ္သာေပၚတာမို႔တႀကိမ္တည္လ်ွင္တစ္ႏွစ္စာတည္ေလ့႐ွိပါတယ္။ႏွစ္ေပါက္တာ႐ွည္ခံေအာင္အခ်ိဳ႕ကေတာ့အရက္ထည့္ေလ့႐ွိျပီးဆိုဖီယာတို႔မိရိုးဖလာနည္းကေတာ့အရက္မပါဘဲတည္နည္းဘဲျဖစ္ပါတယ္။ရာသီခ်ိန္ကုန္သြားေပမဲ့သိလိုေသာမိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္လုပ္နည္းမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ဆိုဖီယာ့အဖြားဆီကရခဲ့တဲ့ပညာအေမြနဲ႔လိုအပ္တာမ်ားသင္ၾကားေပးခဲ့တဲ့အန္တီေလးကိုဒီကဘဲေက်းဇူးသင္ေၾကာင္းေျပာပါရေစ။☺
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္သြန္ - ဆယ္ပိသာ
ဆား -တစ္ပိသာႏွစ္ဆယ္က်ပ္သား
႐ွမ္းၾကံသကာ - ႏွစ္ပိသာ
ထံုး - ေလးဇြန္း စားပြဲဇြန္း
င႐ုပ္ခ်ဥ္- တစ္ပိသာခြဲ
(င႐ုပ္သီးအပြေတာင့္အ႐ွည္ကိုၾက္ိတ္ၿပီးလည္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
နံနံေစ့ - ၅က်ပ္သား
စမံုစပါး - ၅က်ပ္သား
ဟြားေက်ာက္ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဦးစြာၾကက္သြန္ကိုလွီးျဖတ္သန္႔စင္ၿပီးထံုးေရျဖင့္တစ္ညစိမ္ထားပါ။အထက္ေအာက္သမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၂)တညစိမ္ၿပီးၾကက္သြန္ႂကြပ္လာပါကေရေဆးေရစစ္ထားပါ။
(၃)ၾကံသကာကိုေညာင္ေစးက်ေအာင္က်ိဳၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၄)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုသန္႔႐ွင္းေသာဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္ေရစစ္ထားေသာၾကက္သြန္ထည့္ေမြၿပီးသန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႔ေသာစဥ့္အိုးတြင္ထည့္ၿပီးေသခ်ာစြာဖိထည့္ေပးပါ။
(၆)အိုးျပည့္ေအာင္မထည့္ဘဲေနရာခ်န္ေပးကာ(အရည္ထြက္လာမွာမို႔)သန္႔႐ွင္းေသာပလပ္စတစ္ျဖင့္အုပ္ၿပီးႀကိဳးအထပ္ထပ္ခ်ည္ကာေလလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးအေပၚမွအဖံုးအုပ္ထားပါ။
(၇)သံုးပတ္တလခန္႔တည္ၿပီးလ်ွင္စတင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။သန္႔႐ွင္းေသာဇြန္းျဖင့့္လိုသေလာက္ခပ္ယူၿပီးေလလံုေအာင္သိမ္းဆည္းၿပီးတႏွစ္ပတ္လံုးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
***
အေရးႀကီးဆံုးအခ်က္မွာအသံုးျပဳသည့့္အိုး ခြက္မ်ားအားလံုးဆီကင္းသန္႔႐ွင္းရပါမယ္။
................
Sofia
ထံုုးစိမ္တာ ကၽြတ္ေအာင္လိုု ့လားဟင္။
ReplyDeleteအုုိင္အိုုရာ
ဟုတ္ပါတယ္႐ွင့္
Deleteဟုတ္ပါတယ္႐ွင့္
Delete