13 July 2015

ေဝါစြန္းသုပ္

ေဝါစြန္း 莴笋  wōsuň လို႔ေခၚတဲ့ဆလပ္ရိုးကိုသုပ္ထားတာပါ။ ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးသုပ္စားၾကပါတယ္။တခ်ိဳ႕လည္းၾကာဇံနဲ႔သုပ္ေဆးဘဲဥနဲ႔သုပ္ၾကပါတယ္။ခုေတာ့ဘာနဲ႔မွမေရာဘဲသီးသန္႔သုပ္ထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေဝါစြန္း - တစ္ပင္
မုန္လာဥ - တစ္ပိုင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - နွစ္ေျမာင္း ေထာင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - နွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
နွမ္းဆီခ်က္ - နွစ္ဇြန္း
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း
သၾကား - နွစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ၃ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ရွာလကာရည္ - ၃ဇြန္း
(ျဖစ္နိုင္ပါကသဘာဝသစ္သီးမွထုတ္ေသာဗီနီကာသံုးပါ။အနွ႔ံအရသာထူးျခားေစပါတယ္)
ေျမပဲေထာင္း - နွစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
(၁)ေဝါစြန္းကိုအခြံသင္ၿပီးေရစိမ္ထားပါ။မုန္လာဥကိုလည္းလိုသ လို လွီးျဖတ္ၿပီးေရစိမ္ထားပါ။
(၂)ပဲၾကာဇံ၊ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားေရာသုပ္လိုပါကပဲၾကာဇံေရစိမ္ၿပီးျပဳတ္ထားၿပီးဇလံုတခုတြင္အဆင္သင့္ထည့္ထားပါ။
(၃)ေရစိမ္ထားေသာေဝါစြန္းႂကြပ္ဆပ္လာပါကမိမိနွစ္သက္သလိုအ ထူအပါးလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၄)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ေဆာ့စ္အတြက္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုး ေျမပဲနွင့္နံနံပင္မွအပအားလံုးကိုေရာၿပီးေဖ်ာ္စပ္ထားပါ။အရသာအေပါ့ အငံလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။
(၅)တည္ခင္းမည့္အခ်ိန္မွသာေျမပဲ၊နံနံပင္၊ေဝါစြန္း၊မုန္လာဥတို႔ကိုသမေအာင္ေရာေမြကာ ေဆာ့စ္ကိုဆမ္းေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ အားလံုးေရာသုပ္လိုပါကဇလံုထည္းတြင္ေရာသုပ္နိုင္သလို ဧည့္ဖိတ္မ်ားအတြက္ေတာ့ေရာသုပ္ထားေလ့မရွွိဘဲပန္းကန္တြင္လွလွပပျပင္ဆင္ထားၿပီးမွသာအေပၚမွေဖ်ာ္စပ္ထားေသာေဆာ့စ္ကိုဆမ္းေပးေလ့ရွိပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...