ေဝါစြန္း 莴笋 wōsuň လို႔ေခၚတဲ့ဆလပ္ရိုးကိုသုပ္ထားတာပါ။ ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးသုပ္စားၾကပါတယ္။တခ်ိဳ႕လည္းၾကာဇံနဲ႔သုပ္ေဆးဘဲဥနဲ႔သုပ္ၾကပါတယ္။ခုေတာ့ဘာနဲ႔မွမေရာဘဲသီးသန္႔သုပ္ထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေဝါစြန္း - တစ္ပင္
မုန္လာဥ - တစ္ပိုင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - နွစ္ေျမာင္း ေထာင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - နွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
နွမ္းဆီခ်က္ - နွစ္ဇြန္း
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း
သၾကား - နွစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ၃ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ရွာလကာရည္ - ၃ဇြန္း
(ျဖစ္နိုင္ပါကသဘာဝသစ္သီးမွထုတ္ေသာဗီနီကာသံုးပါ။အနွ႔ံအရသာထူးျခားေစပါတယ္)
ေျမပဲေထာင္း - နွစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
(၁)ေဝါစြန္းကိုအခြံသင္ၿပီးေရစိမ္ထားပါ။မုန္လာဥကိုလည္းလိုသ လို လွီးျဖတ္ၿပီးေရစိမ္ထားပါ။
(၂)ပဲၾကာဇံ၊ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားေရာသုပ္လိုပါကပဲၾကာဇံေရစိမ္ၿပီးျပဳတ္ထားၿပီးဇလံုတခုတြင္အဆင္သင့္ထည့္ထားပါ။
(၃)ေရစိမ္ထားေသာေဝါစြန္းႂကြပ္ဆပ္လာပါကမိမိနွစ္သက္သလိုအ ထူအပါးလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၄)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ေဆာ့စ္အတြက္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုး ေျမပဲနွင့္နံနံပင္မွအပအားလံုးကိုေရာၿပီးေဖ်ာ္စပ္ထားပါ။အရသာအေပါ့ အငံလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။
(၅)တည္ခင္းမည့္အခ်ိန္မွသာေျမပဲ၊နံနံပင္၊ေဝါစြန္း၊မုန္လာဥတို႔ကိုသမေအာင္ေရာေမြကာ ေဆာ့စ္ကိုဆမ္းေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ အားလံုးေရာသုပ္လိုပါကဇလံုထည္းတြင္ေရာသုပ္နိုင္သလို ဧည့္ဖိတ္မ်ားအတြက္ေတာ့ေရာသုပ္ထားေလ့မရွွိဘဲပန္းကန္တြင္လွလွပပျပင္ဆင္ထားၿပီးမွသာအေပၚမွေဖ်ာ္စပ္ထားေသာေဆာ့စ္ကိုဆမ္းေပးေလ့ရွိပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
13 July 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment