18 July 2015

ငါးေကာင္လံုးခ်ိဳခ်ဥ္


Sweet & Sour Fish

ငါးဟင္းေတြစားေနရတာ႐ိုးေနလို႔အေျပာင္းအလဲအျဖစ္ခ်က္စားႏိုင္ေအာင္ငါးေကာင္လံုးခ်ိဳခ်ဥ္ျပဳလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ငါးေကာင္လံုးခ်ိဳခ်ဥ္အစားငါးအသားခ်ိဳခ်ဥ္လည္းခ်က္နိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ကကတစ္ -တစ္ေကာင္ (၃၀က်ပ္သားခန္႔)
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
င၇ုပ္ခ်ိဳ - တစ္ျခမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
သခြားသီး - အနည္းငယ္
နာနတ္သီး - အနၫ္းငယ္
ဆား - လိုသေလာက္
သၾကား - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
င၇ုပ္ဆီ သို႔ chilli Sauce - ၅ဇြန္း
ေရ သို႔ ၾကက္ျပဳတ္၇ည္ - တစ္ပန္းကန္လံုး
ေကာ္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ငါးကိုေ၇ေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားကာဆားအနည္းငယ္ႏွင့္လူးေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္ေကာ္မႈန္႔တစ္ဇြန္းကိုငါး၏တစ္ကိုယ္လံုးႏွံေအာင္လူးေပးၿပီးဆီပူပူတြင္ခ်ေၾကာ္ေပးပါ။အေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီကိုအေျမာင္းႀကီးတံုးၿပီးအလႊာခြာထားပါ။မုန္လာဥနီ၊သခြားသီး၊င၇ုပ္ခ်ိဳ၊နာနတ္သီးတို႔ကိုခပ္ႀကီးႀကီးစိတ္ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေျမာင္းႀကီးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္ လက္တဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့့္ၿပီးပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္မိတ္မွအပအားလံုး ထည့္ေၾကာ္ပါ။အၾကာႀကီးမေၾကာ္၇ပါ။
(၄)ၾကက္သြန္အေ၇ာင္ေျပာင္းပါကၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔မဟုတ္ ေ၇တစ္ပန္းကန္လံုးစာထည့္ပါ။
(၅)အရသာျဖည့္စြက္ပါ။စိတ္ႀကိဳက္ခ်ိဳခ်ဥ္အရသာရပါကေကာ္မႈန္႔တစ္ဇြန္းကိုေ၇ႏွစ္ဇြန္းျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးဟင္းအိုးထည္းျဖည္းျဖည္းေလာင္း ထည့္ကာခပ္ျမန္ျမန္ေမြေပးပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ကာေၾကာ္ၿပီးသားငါးေၾကာ္ေပၚသို႔ဆမ္းေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
***သီးႏွံမ်ားကိုေပ်ာ့ေအာင္မေၾကာ္ရပါ။
ငါးအသားျဖင့္ေၾကာ္လိုပါကငါးကိုအသားႏြင္ၿပီးဆားႏွင့္ေကာ္မႈန္႔လူးကာဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...