19 July 2015

သံုးမ်ိဳးမွိုေၾကာ္ (အင္ဒိုနီးရွားစတိုင္)

Indo Style Trishroom

မႈိနဲ႔သီးနွံေလးေတြကိုအင္ဒိုနီးရွားကပံုစံေလးေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ခ်က္ေနက်နဲ႔မတူတဲ့ပါဝင္ပစၥည္းေလးေတြနဲ႔ထူးကဲလွတဲ့အရသာေလးပါ။အစပ္ႀကိဳက္သူေတြအတြက္စြဲမက္စရာဟင္းတခြက္ပါ။ခ်က္နည္းေလးၾကည္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ရွီတာခီမႈ္ိ - ၅ပြင့္
Shimeji မွို - တထုပ္ ၁၅၀ ဂရမ္
Enokitake မႈိ - ၂ထုပ္
ၾကက္သြန္နီေသးေသး - တလံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ အေျမာင္းႀကီး - ၅ ေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ဆယ္ေတာင့္
ပဒဲေကာ - ၅ျပား
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - တစ္႐ြက္
ပုဇြန္ေျခာက္ - ၂ ဇြန္း
ကန္စြန္း႐ြက္ - အစည္းေသးတစည္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - နွစ္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ရွီတာခီမွိုကိုရိုးတံျဖဳတ္ၿပီးခပ္ထူထူေလးလွီးျဖတ္ထားပါ။Shimejiနွင့္Enokiမႈိကိုအျမစ္ျဖတ္ထားပါ။ကန္စြန္း႐ြက္ကိုလွီးျဖတ္ေရေဆးထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီးစိမ္းတို႔ကိုပါးပါးလွီးျဖတ္ထားပါ၊((၃)ေရွာက္ခါး႐ြက္၊ပဒဲေကာကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
(၄)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီး၊ပဒဲေကာ၊ေရွာက္႐ြက္၊ပုဇြန္ေျခာက္အားလံုးထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၅)အနံ႔ေမြးႀကိဳင္လာကာၾကက္သြန္အနည္းငယ္အေရာင္ရပါကပထမမွိုနွစ္မ်ိဳးကိုခ်ေၾကာ္ပါ။အရသာျဖည့္စြက္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ Enokitake မွိုနွင့္ ကန္စြန္း႐ြက္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြၿပီး အရသာျမည္း၍ဖိုမွခ်ကာပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။မွိုအစားပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္၊ၾကက္ဟင္းခါးသီး၊ေၾကာ္ မုန္ညင္းျဖဴေၾကာ္တို႔ကိုခုလိုေလးေၾကာ္စားရင္လည္းအလြန္စားေကာင္းပါတယ္ရွင္ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...