12 July 2015

ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္

ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္အတြက္ဦးစြာငါးခူကိုအရိအ႐ြဲေဆးၿပီးဗိုက္ေဖာက္ကာေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။ မ်က္နွာျပင္နွစ္ဘက္ကိုဓားျဖင့္မြန္းထားပါ။ ကင္မည့္ဇကာညႇပ္တြင္ညႇပ္ၿပီးမီးေအးေအးျဖင့္ေျခာက္ေအာင္ကင္ပါ အခ်ိန္ၾကာၾကာကင္ရပါတယ္။
ကင္ၿပီးလ်ွင္အေအးခံကာအသားမ်ားက္ိုထြင္ထုတ္ၿပီးမြထားပါ။အေရခြံကိုကပ္ေၾကးျဖင့္ညႇပ္ထည့္ပါ။

ငါးခူမြေၾကာ္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
*********************
ငါးခူမြၿပီးသား - ၂ေကာင္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
သရက္သီးစိမ္း - အေသးတလံုး
ေျမပဲဆန္ေၾကာ္ - ၂ဇြန္း
ဆလပ္႐ြက္ - တစ္ပင္
ေဆာ့အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
******************
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း Tbsp
ထန္းလ်က္ရည္ - နွစ္ဇြန္း
သံပုရာရည္ - နွစ္ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔ သၾကား - တဇြန္း Tsp
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းႏုတ္ႏုတ္စင္းကာ ထန္းလ်က္ရည္၊ငံျပာရည္၊သံပုရာရည္၊အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာတို႔ကိုထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။ ေဆာ့မ်ားမ်ားနွစ္သက္ပါက ဆပြားထည့္နိုင္ပါတယ္။အရသာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ျဖစ္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
ဦးစြာၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးေရေဆးထားပါ။သရက္သီးစိမ္းကိုအေခ်ာင္းေလးမ်ားလွီးၿပီးပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။အိုးတခုတြင္ဆီလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ထည္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူလာပါကမြထားေသာငါးခူမ်ားကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။(ဆီျပင္းရပါမယ္။အပူခ်ိန္မေလာက္ပါကငါးခူသားမာမာျဖစ္တတ္ပါတယ္။မေမြရပါ။ဆီထဲတြင္ငါးခူမြမ်ားအခ်ပ္လိုက္ျဖစ္ေနရပါမယ္။)အေရာင္ရၿပီးႂကြပ္လာပါကဆီစစ္ဇကာတြင္ဒယ္အိုးကိုေစာင္း၍သြန္ခ်လိုက္ပါ။ဆီစစ္ၿပီဆိုပါကပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ဆလပ္႐ြက္ခင္းၿပီးငါးခူမြေၾကာ္ကိုအပံုလိုက္ေလးပံုစံမပ်က္သာသာသြန္ခ်လိုက္ပါ။ငါးခူကိုစေၾကာ္သည့္အခ်ိန္မွစၿပီးပန္းကန္သို႔ေရာက္ခ်ိန္ထိလံုးဝမေမြရပါ။ပါဝင္ပစၥည္းအားလုံးအဆင္သင့္ၿပီဆိုပါကသံုးေဆာင္မည့္အခ်ိန္မွသာငါးခူအေပၚမွသရက္သီးစိမ္း၊ၾကက္သြန္နီလွီးထားသည္ကိုတင္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ေရာစပ္ထားေသာေဆာ့က္ိုစမ္းပါ။ေနာက္ဆံုးတြင္ေျမပဲဆန္ေၾကာ္ျဖဴးကာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္ကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ ႏုိင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...