Egg Plant Roll
ခ၇မ္းသီးဟင္းကိုပံုစံတမ်ိဳးေျပာင္းၿပီးလုပ္စားရအာင္ေနာ္။ခ၇မ္းသီးအိုးကပ္အစာသြပ္လုပ္စား၇တာ႐ိုးေနသူေတြအတြက္အဆင္ေျပေစမဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။အ၇သာလည္း႐ွိ၊အသစ္အဆန္းေလးလည္းျဖစ္၊လွလွပပနဲ႔တည္ခင္းႏိုင္မဲ့ဟင္းတခြက္ကိုအိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးလိပ္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********************
ၾကက္သား - ၃၀၀ ဂရမ္
ခရမ္းသီးႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
င၇ုပ္ေကာင္းျဖဴ - လၻက္ဇြန္း တစ္ဝက္
ၾကက္ဥႏွစ္ - တစ္လံုး
(၁)ခ၇မ္းသီးကိုအ႐ွည္လိုက္ပါးပါးလွီးၿပီးဆီႏွင့္ဆားအနည္းငယ္ျဖဴးကာအိုးကင္းကပ္အပူေပးပါ။ေပ်ာ့၇ံုအေ၇ာင္၇၇ံုေလးသာကင္ပါ။က်က္သြားပါကလိပ္၍မ၇ပါ။
(၂)ၾကက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးပါဝင္ပစၥည္းမ်ားျဖင့္နယ္ထားပါ။
(၃)အပူေပးၿပီးေပ်ာ့ေအာင္လုပ္ထားေသာခ၇မ္းသီးကိုအ႐ွည္လိုက္ျဖန္႔ၿပီးၾကက္သားတဇြန္းကိုအစြန္းဘက္နားတြင္တင္ၿပီးေသခ်ာလိပ္ေပးပါ။
(၄)အားလံုးလိပ္ၿပီးပါကပန္းကန္တခုတြင္အဆင္သင့္ထည့္ၿပီးဟင္းအႏွစ္ခ်က္၇န္ျပင္ဆင္ပါ့မယ္။
ဟင္းခ်က္ရန္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
************************
ခရမ္းသီးၾကက္သားလိပ္ - ၁၅လိပ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
အေ၇ာင္တင္ - အနည္းငယ္
ဆား -လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - စားပြဲတင္တစ္ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နၫ္း
*************
(၁)ၾကက္သြန္နီ၊ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၂)အဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအိုးထည္းတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီျဖဴဆီသပ္ကာအေ၇ာင္တင္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးခ၇မ္းခ်ဥ္သီးထည့္ခ်က္ပါ။
(၃)ဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးဆီျပန္လာသည္ထိခ်က္ေပးပါ။
(၄)ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္က်ပါကအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာအသင့္ျပဳလုပ္ထားေသာခရမ္းသီးလိပ္မ်ားကိုအိုးထည္းတြင္စီထည့္ပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွွင္ခ၇မ္းသီးလိပ္ျမဳပ္၇ံုေလာက္ေ၇ထည့္ႁပီးအဖံုးအုပ္ကာၾကက္သားက်က္ေအာင္၅မိနစ္ခန္႔တည္ေပးပါ။ေအာက္ေျခဘက္မကပ္ေစ၇န္အိုးကိုအနည္းငယ္လႈပ္ေပးပါ။
(၆)ဟင္းအႏွစ္က်ၿပီးၾကက္သားက်က္ပါကပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးၾကက္သြန္မိတ္အနည္းငယ္ျဖင့္အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment