5 July 2015

ေ႐ႊဖရံုသီးပုဇြန္အုန္းနို႔ဟင္း

ပါဝင္ပစၥည္း
******
အုန္းနို႔ - တစ္ခြက္ (၂၅၀ ml)
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - နွစ္ခြက္
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း
ပဒဲေကာ - ၅ျပား
ငရုပ္ေကာင္းေစ့ - ၅ေစ့
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - ၃႐ြက္
ပုဇြန္ေျခာက္ - အနည္းငယ္
ပုဇြန္ - ၅ေကာင္
ေ႐ႊဖရံုသီး - ၃၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ ေသးေသး - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - နွစ္္ေျမာင္း
ငရုပ္သီး - ၂ေတာင့္
ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သၾကား - ၁ဇြန္း
သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)အိုးတခုတြင္ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔ရိုးရိုးေရကိုၾကက္သားမႈန္ထည့္ၿပီးတည္ပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီေသးေသးစိပ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴရိုက္ျပား၊ပဒဲေကာပါးပါးလွီး၊ေရွာက္႐ြက္၊ပုဇြန္ေျခာက္၊စပါးလင္ထုၿပီးထံုးထားသည္တို႔ကိုထည့္ပါ။ငရုပ္ေကာင္းကိုလံုးျခမ္းကြဲေထာင္းထည့္ပါ။
(၃)ဖရံုသီးကိုအခြံသင္ၿပီးအတုံးေသးေသးတံုးထည့္ၿပီးေ႐ႊဖရံုသီးႏူးသည္ထိတည္ေပးပါ။
(၄)ေ႐ႊဖရံုသီးႏူးပါကအုန္းနို႔ထည့္ပါ။အရသာသၾကားနွင့္ငံျပာရည္
ျဖည့္စြက္ပါ။ျပန္လည္ဆူပြက္လာပါကေနာက္ဆံုးမွပုဇြန္နွင့္သံပုရာရည္ထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာငရုပ္သီးစိမ္းနံနံပင္အုပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ အရသာမွာတုံရမ္းအရသာလိုခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေမြးေလးပါရွင္ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...