23 July 2015

ယိုးဒယားၾကက္ပင္စိမ္းဟင္း

Thai basil chicken
 (pad kra pao gai)

ထိုင္းၾကက္ပင္စိမ္းခ်က္နည္းေမးေနတာၾကာလွေပမဲ့ပင္စိမ္း႐ွာမ၇ လို႔တင္မေပးႏိုင္ခဲ့တာ။ဒီေန႔မွပင္စိမ္းရလို႔ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ယ္ိုးဒယာ းၾကက္ပင္စိမ္းဟင္းကနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားၿပီးထမင္းၿမိန္တဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ထိုင္းစားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာေတာ့မ႐ွိမျဖစ္တဲ့ ဟင္းတမယ္လို႔ဆိုရမွာပါ။ျဖစ္ႏိုင္ရင္ဒီဟင္းေလးကိုေၾကာ္စားရင္တစ္ပြဲဆီေၾကာ္ဖို႔အၾကံျပဳခ်င္ပါတယ္။မီးျပင္းျပင္းနဲ႔တပြဲဆီေၾကာ္တာဟာဟင္းရဲ႕ပူစပ္႐ွိန္းအန့ံအ၇သာကိုအျပည့္အဝရ႐ွိေစမွာျဖစ္ပါတယ္။ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ဟင္းတခြက္ထဲနဲ႔ထမင္းျမန္ေစဖို႔ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ၾကက္သား - ၁၅၀ ဂရမ္ (ႏွစ္သက္၇ာအသား)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ဆယ္ေတာင့္
ပဲေတာင့္႐ွည္ - ႏွစ္ေတာင့္
(မထည့္လည္းရပါတယ္) အခ်ိဳ႕ဆိုင္မ်ားထည့္ပါတယ္။
ကေဖာင္ရြက္ - လက္တစ္ဆုပ္
(ကုလားပင္စိမ္း/ကေဖာင္ရြက္/Holy Basil)
ခ႐ုဆီ -တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - တစ္ဇြန္း
(ယိုးဒယားငံျပာရည္လည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္)
အေနာက္ရည္ - ဇြန္းတစ္ဝက္
သၾကား ဇြန္းတစ္ဝက္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာၾကက္သားကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။ပေတာင့္႐ွည္ေသးေသးစိတ္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊င၇ုပ္သီး၈ေတာင့္ခန္႔ကိုဓားျပား႐ိုက္ၿပီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစိတ္ထားပါ။၂ေတာင့္ကိုထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။ပင္စိမ္းရြက္ကိုေခြၽၿပီးေ၇ေဆးထားပါ။
(၂)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။
(၃)ဆီပူပါကမီးကိုအျမင့္ဆံုးတင္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င၇ုတ္သီးကိုခ်ေၾကာ္ပါ။
(၄)ေမႊးလာပါကၾကက္သားႏွင့္ပဲသီးခ်ေၾကာ္ပါ။အရသာပဲငံျပာရည္၊ခ႐ုဆီ၊သၾကား၊အေနာက္ရည္တို႔ကိုထည့္ပါ။ေျခာက္ေနပါကေ၇အ နည္းငယ္ထဲ့ေပးပါ။ေနာက္ဆံုးတြင္ပင္စိမ္းရြက္ႏွင့္င႐ုပ္သီးျခမ္းထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာမီးဖိုမွခ်ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။သံုးေဆာင္ခါနီးမွသာေၾကာ္ပါ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...