ပါဝင္ပစၥည္း
******
ကကတစ္ - တစ္ေကာင္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
Red Curry Paste - တစ္ဇြန္း
ထိုင္းခ်ီလီေဆာ့စ္ - ၁၅၀ ml
ငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေရ - ၅၀ ml
သခြားသီး - တစ္ျခမ္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ငါးေၾကာ္ရန္ဆီ - လိုသေလာက္
(၁)ငါးက္ိုဗိုက္ေဖာက္၊ေၾကးထိုးေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဓားျဖင့္မြန္းၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ဆားနွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔အနည္းငယ္ျဖင့္ငါးကိုတစ္ကိုယ္လံုးနွ႔ံေအာင္လူးပါ။ေျပာင္းမႈန္႔ ေကာ္မႈန္႔ျဖင့္လည္းနွ႔ံေအာင္လူးပါ။
(၃)ေၾကာ္ရန္ဆီပူပါကငါးကိုအေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာတည္ခင္းမည့္ပန္းကန္တြင္ခင္းပါ။
(၄)အိုးထည္းမွဆီကိုသြန္ထုတ္ၿပီးလက္က်န္ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္အနီေရာင္ဟင္းခပ္အနွစ္ကိုဆီသပ္ပါ။
(၅) အနွ႔ံေမြးလာပါကထိုင္းခ်ီလီေဆာ့(ၾကက္ဖတံဆိပ္)ကိုထည့္ပါ။
(၆)ငံျပာရည္၊သံပုရာရည္နွင့္ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးအနည္းငယ္ပ်စ္ေအာင္ခ်က္ၿပီးတည္းခင္းထားေသာငါးေၾကာ္အေပၚမွဆမ္းကာသခြား သီးနွင့္နံနံပင္တို႔ျဖင့္အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။အရသာမွာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေမြးျဖစ္ပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment