မုန္ညင္းေစာလုပ္တဲ့မုန္ညင္းကေတာ့အပင္ထြားထြား၊ရိုးတံ႐ွည္႐ွည္တုတ္တုတ္၊အဖူးအၫႊန္႔ေဝေဝနဲ႔ပါ။ခုခ်က္ထားတာကေတာ့မုန္ညင္းအဖူးႏုႏုေလးေတြနဲ႔ခ်က္ထားတာပါ။နုတဲ့အတြက္သိပ္အၾကာႀကီးတည္ထားစရာမလိုဘူးေပါ့။ရွမ္းျပည္အလြမ္းေျပေလးပါ။
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
************
မုန္ညင္း -အထံုးႀကီးႀကီး တစ္စည္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး
ဆား -လိုသေလာက္
ႀကံသကာ - ၅က်ပ္သား
မန္က်ည့္မွည့္ သို႔ ခ်ဥ္ေဆာ္ခါးသီးေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ဂ်င္း - ႏုတ္ႏုတ္စင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ႏုတ္ႏုတ္စင္း
နံနံပင္ - လိုသေလာက္ ေသးေသးစိတ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နၫ္း
***********
(၁)မုန္ညင္းကိုေရေဆးသန္႔စင္လွီးျဖတ္ၿပီးခပ္ႀကီးႀကီးျဖတ္ပါ။ အရိုးပါထည့္ပါ ။
(၂)ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုလည္းခပ္ႀကီးႀကီးလွီးၿပီး ေရ နွင့္ ဆားထည့့္ကာျပဳတ္ထားပါ။မုန္ညင္းႏူးလာပါကႀကံသကာနွင့္ မန္က်ည္းမွည့္ (သို႔)ခ်ဥ္ေဆာ္ခါးသီးထည့္ၿပီး ဆူပြက္ေအာင္တည္ၿပီးမီးပိတ္ ထားပါ။ အရသာခ်ိဳခ်ဥ္ပါ။
(၃)ဂ်င္းနွင့္ငရုပ္သီးကိုႏုတ္ႏုတ္စိပ္ထားပါ။နံနံပင္လွီးျဖတ္ထားပါ ။
(၄)မုန္ညင္းေစာပူပူတြင္ဂ်င္း၊ငရုပ္စိမ္းနံနံပင္ထည့္ကာအလြန္သင္းပ်ံ့ေသာမုန္ညင္းေစာကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ဆီလြတ္၊သက္သက္လြတ္ပါ။႐ွမ္းပဲပုတ္ေထာင္းနဲ႔လိုက္ဖက္တဲ့သက္သက္လြတ္ဟင္းအတြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။နွစ္သက္ရာအသားနဲ႔ျပဳတ္ၿပီးလည္းခ်က္နိုင္ပါ တယ္ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
18 July 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment