13 July 2015

အင္ဒိုစတိုင္ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္

အခါးနဲ႔အစပ္ႀကိဳက္တဲ့သူဘဲစားေနာ္ :)

ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုအင္ဒိုနီးရွားကပံုစံေလးေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ခ်က္ေနက်နဲ႔မတူတဲ့ပါဝင္ပစၥည္းေလးေတြနဲ႔ထူးကဲလွတဲ့အရသာေလးပါ။အစပ္ႀကိဳက္သူေတြအတြက္စြဲမက္စရာဟင္းတခြက္ပါ။ခ်က္နည္းေလးၾကည္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ဟင္းခါးသီး - အႀကီး နွစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီေသးေသး - တလံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ အေျမာင္းႀကီး - ဆယ္ ေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ဆယ္ေတာင့္
ပဒဲေကာ - ၅ျပား
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - တစ္႐ြက္
ပုဇြန္ေျခာက္ - ၂ ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ၾကက္ဟင္ခါးသီးကိုလွီးၿပီးဆားနယ္ၿပီးေဆးထားပါ။ေျခာက္ေနေအာင္ညစ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီးစိမ္းတို႔ကိုပါးပါးလွီးျဖတ္ထားပါ။ (၃)ေရွာက္ခါး႐ြက္၊ပဒဲေကာကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
(၄)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီး၊ပဒဲေကာ၊ေရွာက္႐ြက္၊ပုဇြန္ေျခာက္အားလံုးထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၅)အနံ႔ေမြးႀကိဳင္လာကာၾကက္သြန္အနည္းငယ္အေရာင္ရပါကၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုခ်ေၾကာ္ပါ။အရသာျဖည့္စြက္ပါ။ဆားႏွယ္ထားသျဖင့္ ဆားကု လိုအပ္မွသာထည့္ပါ။အနည္းငယ္ေျခာက္သည္ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ အရသာျမည္း၍ဖိုမွခ်ကာပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...