အခါးနဲ႔အစပ္ႀကိဳက္တဲ့သူဘဲစားေနာ္ :)
ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုအင္ဒိုနီးရွားကပံုစံေလးေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ခ်က္ေနက်နဲ႔မတူတဲ့ပါဝင္ပစၥည္းေလးေတြနဲ႔ထူးကဲလွတဲ့အရသာေလးပါ။အစပ္ႀကိဳက္သူေတြအတြက္စြဲမက္စရာဟင္းတခြက္ပါ။ခ်က္နည္းေလးၾကည္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ဟင္းခါးသီး - အႀကီး နွစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီေသးေသး - တလံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ အေျမာင္းႀကီး - ဆယ္ ေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ဆယ္ေတာင့္
ပဒဲေကာ - ၅ျပား
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - တစ္႐ြက္
ပုဇြန္ေျခာက္ - ၂ ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ၾကက္ဟင္ခါးသီးကိုလွီးၿပီးဆားနယ္ၿပီးေဆးထားပါ။ေျခာက္ေနေအာင္ညစ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီးစိမ္းတို႔ကိုပါးပါးလွီးျဖတ္ထားပါ။ (၃)ေရွာက္ခါး႐ြက္၊ပဒဲေကာကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
(၄)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီး၊ပဒဲေကာ၊ေရွာက္႐ြက္၊ပုဇြန္ေျခာက္အားလံုးထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၅)အနံ႔ေမြးႀကိဳင္လာကာၾကက္သြန္အနည္းငယ္အေရာင္ရပါကၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုခ်ေၾကာ္ပါ။အရသာျဖည့္စြက္ပါ။ဆားႏွယ္ထားသျဖင့္ ဆားကု လိုအပ္မွသာထည့္ပါ။အနည္းငယ္ေျခာက္သည္ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ အရသာျမည္း၍ဖိုမွခ်ကာပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment