6 June 2015

မုန္႔လက္ေကာက္

ျမန္မာမုန္႔လက္ေကာက္ကိုအေနာက္တိုင္းမွဴျပဳထားတယ္ဘဲဆို
ပါေတာ့ေနာ္။ :)
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၃၀၀ ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ေရ - ၃၀၀ ml
Baking Powder - ၂ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
နွမ္း - တစ္ပန္းကန္
ျပဳလုပ္နည္း
******
ဇလံုတခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီးနံ႔ေအာင္နယ္ေပးပါ။ေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္နွယ္ပါ။နွယ္ၿပီးပါကတနာရီခန္႔အဖံုးအုပ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။
မုန္႔သားနွပ္ပါကမုန္လုံးတလံုးကို၂၅ဂရမ္အလံုးေလးမ်ားခ်ိန္ထားပါ။မုန္႔လံုးတလံုးဆီကိုျပားၿပီးအလယ္အေပါက္လုပ္၍နွမ္းျဖင့္ကပ္ၿပီးဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။အေရာင္ရပါကဆယ္ယူၿပီးနွစ္သက္ရာ ထန္းလ်က္ရည္ ၊ပ်ားရည္၊ေခ်ာကလတ္ေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ ဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါကအၾကာႀကီးမေၾကာ္ရပါ။ဆီေပၚေပါေလာေပၚလာၿပီးအေရာင္ရလ်ွင္အျမန္ဆယ္ယူပါ။ပြင့္ၿပီးဆီပူေပါက္မွာစိုးရိမ္လို႔ပါ။ ဆီအိုးနွင့္အလွမ္းေဝးရာတြင္ေနပါ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...