6 June 2015

ေ႐ႊဖရံုသီးေပါင္း

Stewed Pumpkin in Coconut Cream
ေ႐ႊဖရံုသီးယိုးဒယားအခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။ပါဝင္ပစၥည္းနည္းနည္းနဲ႔စားရတာအရသာရွိတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေ႐ႊဖရံုသီး - တစ္ကီလို
အုန္းနို႔ - ၂၅၀ml
ေရ - ၅၀၀ml
သၾကား - ၁၇၅ ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
(၁)ေ႐ႊဖရုံသီးကိုအခြံသင္ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ကာအတံုးႀကီးႀကီးတံုး ထားပါ။အလွဆင္ရန္ဖရံုေစ့ကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးေရေဆးကာOvenတြင္အေျခာက္ခံၿပီးကင္ထားပါ။ေလွာ္ၿပီးသားသံုးလည္းရပါတယ္
(၂)အိုးတခုျဖင့္ေရ ၊ဆားနွင့္သၾကားထည့္ၿပီးက်ိဳပါ။
(၃)ဆူပြက္လာပါကအုန္းနို႔နွင့္ေ႐ႊဖရံုသီးထည့္ၿပီးမီးေအးအးျဖင့္ဆယ္မိနစ္ခန္႔ဖရံုသီးႏူးလာေအာင္တည္ေပးပါ။ေဝမက်ေစရန္ ဂရုျပဳပါ။
(၄)ေ႐ႊဖရံုသီးႏူးပါကပန္းကန္တြင္ထည့္ျပီးအုန္းနို႔ဆမ္းကာဖရံုေစ့ေလွာ္ျဖဴးၿပီးနွစ္သက္သလိုအလွဆင္၍တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...