အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
7 June 2015
ခါဂ်ာမုန္႔
ငယ္ငယ္ကမၾကာမၾကာစားခဲ့ရတဲ့သားေရစာမုန္႔ေလးပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔လုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအထားခံတဲ့မုန္႔ေလးလည္းျဖစ္ပါတယ္။
ခါဂ်ာမုန္႔အတြြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
*******************
ဂ်ံဳ - 250 gm
ဆား - 1 tsp
ေရ -150 ml
ဆီ - 2 Tbsp (အတြင္းတြင္လူးရန္)
ဂ်ံဳမုန္႔ -2 Tbsp
သၾကား - 200gm (သၾကားရည္ဆမ္းရန္)
ျပဳလုပ္နည္း
******
ဦးစြာဂ်ံဳကို ဆားထည့္ၿပီးနွယ္ပါ။ ေရ ကို ျဖည္းျဖည္းဆီထည့့္နွယ္ပါ ။ ဂ်ံဳသားေခ်ာမြတ္လာပါက ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ဖုံးအုပ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။ဂ်ံဳသားနွပ္ပါက စာပြဲေပၚတြင္ဂ်ံဳျဖဴးၿပီး နွပ္ထားေသာဂ်ံဳလံုးကို လိမ့္တုန္းျဖန္႔ပါ ။ မိမိျဖန္႔သည့္အျပားေနထားေပၚမူတည္ၿပီးမုန္႔အထပ္အထူအပါးကြာပါမည္။ ျပန္႔ေအာင္ျဖန္႔႔ၿပီးပါက ဆီနွစ္ဇြန္းကိုျဖန္႔ထားေသာဂ်ံဳအျပားေပၚတြင္ေနရာနွ႔ံေအာင္လူးေပးပါ ။လိုအပ္ပါကထပ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္၎ဆီလူးထားေသာအေပၚမွဂ်ံဳမုန္႔ျဖဴးၿပီးနွ႔ံေအာင္လူးေပးပါ ။မ်က္နွာျပင္တခုလံုးဆီနွင့္ဂ်ံဳလူးမိၿပီဆိုပါက မိမိနင့္နီးရာဘက္အျခမ္းမွစၿပီးက်စ္ေနေအာင္လိပ္ေပးပါ။ ၿပီးလ်ွင္ ၎အလိပ္ကို တစ္လက္မခြဲခန္႔ျဖတ္ၿပီးထားပါ။ အားလံုးျဖတ္ၿပီးပါက စားပြဲတြင္ဂ်ံဳမုန္႔ျဖဴးကာ ျဖတ္ထားေသာလိပ္အတိုင္းအရွည္ျဖစ္ေအာင္ျဖန္႔ေပးပါ။ ေဘးနွစ္ဘက္သည္အထပ္မ်ားျမင္ရေသာဘက္ျဖစ္ရမည္။အလိပ္ကို ကန္႔လန္႔အေနထားျဖင့္ရွည္ေအာင္ျပားရမည္။ အဝိုင္းလုပ္လိုပါက အလိပ္ကိုေထာင္ၿပီးဖိခ်ကာအဝိုင္းလုပ္ယူနိုင္သည္။ၿပီးလ်ွင္ဂ်ံဳမုန္႔ျဖဴးၿပီး တခုနွင္တခု မကပ္ေအာင္ထားပါ။ အားလံုးျဖန္႔ၿပီးပါက အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူပါကမုန္႔ကို တခုဆီခ်ေၾကာ္ေပးပါ။ ခ်ခ်ခ်င္းမုန္႔ကို ေယာက္မျဖင့္လႈပ္ခါေပးၿပီးအထပ္မ်ားကြာေအာင္လႈပ္ေပးပါ ။အထပ္မ်ားကြာပါကဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္္ကာအေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။ အေရာင္ရၿပီးႁကြပ္လာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားၿပီးအေအးခံထားပါ။ ၿပီးလ်ွင္သၾကားေရက်ိဳပါ့မယ္ ။ သၾကားကို အိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီး ေရ နွစ္ဇြန္ခန္႔ထည့္ကာ သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ ။ သၾကားအားလံုးေပ်ာ္ပါက အေအးခံထားေသာမုန္႔မ်ားအေပၚမွ သၾကားရည္ ဆမ္းေပးပါ ။ ၿပီးလွ်င္သၾကားရည္ေျခာက္ေအာင္ေလသလပ္ ထားၿပီး ေျခာက္ပါကသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ ေလလံုေသာပံုးျဖင့္ထည့့္ၿပီးသိမ္းထားပါကနွစ္ပတ္ခန္႔ထားလို႔ရပါသည္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment