အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
31 May 2015
Peanut Butter Cheese Cake
No Bake Peanut Butter Cheese Cake
Peanut Butter cheese cake ေအာက္ခံbase အတြက္
(1)Oreo ေျခၿပီးသား - 11/4cup
melted Butter - 1/4cup
ဦးစြာCake ျပဳလုပ္မည့္ဘမ္းကိုဆီေသခ်ာသုတ္ၿပီးေျခၿပီးသားOreo ကိုအရည္ေပ်ာ္ေအာင္လုပ္ထားေသာbutterျဖင့္ေရာေမြကာဘမ္းေအာက္ေျခတြင္ေသခ်ာဖိခင္းၿပီေရခဲေသတၲာထည္းတြင္အေအး ခံ ထားပါ။
(2)Cream Cheese - 500gm
peanut butter - 1cup
sugar -1cup
Heavy cream - 11/2cup
Chocolate bar - 1 bar
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဇလံုတခုတြင္ Cream cheese (အျပင္ထုတ္ထားေသာ) နွင့္သၾကား peanut butterတို႔ကိုေမြေပးပါ။ (၂)ေနာက္ထပ္ဇလံုတခုတြင္cream 1cupကိုမာေအာင္ေမြေပးပါ။ (၃)ၿပီးလ်ွင္ Cream cheese အေရာထည္းသို႔ေရာထည့္ကာသမ ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္အေအးခံထားေသာ oreoအေပၚမွေလာင္းထည့္ကာ မ်က္နွာျပင္ညီေအာင္လုပ္ၿပီးေရခဲေသတၲာတြင္သံုးနာရီခန္႔ထားပါ။
(၅)က်န္ရွိေနေသာcream1/2cupနွင့္ေခ်ာကလတ္ကိုအပူေပးၿပီးေပ်ာ္ေအာင္လုပ္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)အေအးခံထားေသာ cheese cake ေအးၿပီဆိုပါက၎အေပၚမွ ေဖ်ာ္ထားေသာေခ်ာကလတ္ကိုေလာင္းၿပီးျပန္လည္ အေအးခံထားပါ။ (၇)ေအးၿပီးမာလာေသာအခါဘမ္းေဘးပတ္လည္ကိုဓားျဖင့္အရာေပးၿပီးမွသာမိမိနွစ္သက္ေသာအ႐ြယ္လွီးျဖတ္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။
ေရခဲေသၲာတြင္သာသိမ္းထားရန္ ၊အခန္းအပူခ်ိန္တြင္ၾကာၾကာထား ပါကျပန္ေပ်ာ့သြားပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
No comments:
Post a Comment