Chocolate Walnut Brownies
(1)ေထာပတ္ - ၃၀၀ဂရမ္
(2)သၾကား - ၄၀၀ဂရမ္
ဆား - ၁ ဂရမ္
(3) ၾကက္ဥ - ေလးလံုး
(4) ဂ်ံဳ - ၄၀၀ ဂရမ္
Baking powder - ၃ ဂရမ္
ကိုကိုးမႈန္႔ - ၈၀ ဂရမ္
(၃မ်ိဳးေပါင္းဇကာခ်ထားပါ)
(5)သစ္ၾကားသီး - ၁၅၀ ဂရမ္ လံုးျခမ္းကြဲေျခထားပါ
(6) Chocolate Paste - ၃၀၀ ဂရမ္
ျပဳလုပ္နည္း
******
အမွတ္စဥ္(1)မွbutter ကို အပူေပးၿပီး (70'C ေလာက္ မဆူပြက္ရ )မီးဖိုမွခ်ၿပီးအမွတ္စဥ္(2)ကိုထည့္ၿပီးေမြပါ နာနတ္သီးအနွစ္ကဲ့သို႔ပ်စ္လာပါက (3)မွ ၾကက္ဥကို တလံုးစီထည့့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ ေခ်ာေမြ႕လာပါက အမွတ္စဥ္(4)မွ ဇကာခ်ထားေသာပစၥည္း မ်ားကိုထည့္ေမြေပးပါ။ ေနာက္ဆံုးတြင္ အမွတ္စဥ္(5)ကို ထည့္ကာ သာသာေလးနွ႔ံရံုေမြၿပီးအသင့့္လုပ္ထားေသာဆီသုတ္စကၠဴခင္းထားေသာဘမ္းတြင္ေလာင္းထည့္ၿပီး 180 ံ C မိနစ္ 40- 45 Mins ထည့္ပါ။ နာရီဝက္တြင္တခ်က္ၾကည့္ပါ ။ မုန္႔႔သားက်က္မက်က္ တုတ္ေခ်ာင္းေသးေသးျဖင့္ထိုး၍စစ္ၾကည့္ၿပီး မုန္႔သားက်က္ပါက အျပင္ထုတ္အေအးခံကာ အေပၚမွ ေခ်ာကလတ္သုတ္ၿပီး အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ ။
No comments:
Post a Comment