31 May 2015

သာကူျပင္​


Sago Pudding

ျမန္မာမုန႔္တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့သာကူျပင္ေလးကိုငယ္ငယ္ကတည္းကမၾကာခဏဆိုသလိုဝယ္စားျဖစ္ပါတယ္။ကိုယ္တိုင္လည္းအႀကိမ္ႀကိမ္စမ္းလုပ္ခဲ့ဖူးပါတယ္။ဆိုဖီယာအတြက္လြယ္မလိုနဲ႔ခက္တဲ့မုန္႔လုပ္နည္းေတြထဲမွာေတာ့ျမန္မာမုန္႔ကထိပ္ဆံုးကဘဲဆို၇မွာပါ။ဆိုဖီယာလုပ္ထားတဲ့မုန္႔အခ်ိဳးေလးေျပာျပပါ့မယ္။
ေအာက္ခံသာကူအလႊာအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
************************
သာကူေစ့ - ၂၀၀ ဂ၇မ္
သၾကား - ၁၀၀ ဂ၇မ္
ေ၇ - တစ္လီတာ
အုန္းႏို့္(cream ) - ၂၀၀ ml
ဆား - လၻက္ဇြန္း သံုးပံု တစ္ပံု
အေပၚယံအုန္းႏို႔အလႊာအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
***********************
အုန္းႏို႔ - ၁၀၀ ml
ႏြားႏို႔ - ၂၀၀ml
သၾကား - ၈၀ ဂ၇မ္
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၃၀ ဂ၇မ္ (စားပြဲတင္သံုးဇြန္း)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)အိုးတခုတြင္ ေ၇ ၊ဆား၊သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၂)ဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ထည့္ပါ။မီးအေနေတာျ္ဖင့္သာကူအဆံေပ်ာက္ခါနီးထိက်ိဳေပးပါ။အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ဆယ္မိနစ္က၁၅မိနစ္ခန္႔ၾကာပါတယ္။
(၃)သာကူ၇ခါနီးအဆံျဖဴေပ်ာက္ခါနည္းေ၇ခမ္းလုခမ္းခင္တြင္အုန္းႏို႔ကိုထည့္ၿပီးဆက္က်ိဳေပးပါ။
(၄)သာကူအဆံေပ်ာက္ၿပီးေ၇ခမ္းလာပါကဆီအနည္းငယ္လူးထားေသာ၈လက္မအ၇ြယ္ဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၅)သာကူအေအးခံထားစဥ္အေပၚယံအုန္းႏို႔အလႊာအတြက္ျပင္ဆင္ထားပါ။အိုးတခုတြင္ႏြားႏို႔(အုန္းႏို႔ေလ်ာ့ခ်င္လို႔ႏြားႏို႔အစား ထိုး ထားျခင္းပါ။ႏွစ္သက္ပါကအုန္းႏို႔သံုးႏိုင္ပါတယ္)၊သၾကား၊အုန္းႏို႔၊ဂ်ံဳမႈန္႔တို႔ထည့္ၿပီးေမြတံျဖင့္ေၾကေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္မီးဖိုေပၚတင္ၿပီးအေနေတာ္မီးျဖင့္ပ်စ္လာသည္ထိအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။(မခဲပါေစႏွင့္)
(၇)ပ်စ္လာေသာအုန္းႏို႔အေ၇ာကိုအေအးခံထားေသာသာကူေပၚ တြင္ျဖန္႔ၿပီးေလာင္းထည့္ပါ။(တအားပ်စ္ေနလ်ွင္ျဖန္႔၇ခက္သည္)
(၈)မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ည္ိၿပီးovenတြင္အေပၚမီး 220 ံC ျဖင့့္၁၅မိနစ္ခန္႔အေ၇ာင္၇ေအာင္ကင္ၿပီးထုတ္ယူကာအေအးခံထားပါ။မီးေသြးမီးျဖင့္အေ၇ာင္၇ေအာင္ကင္၍လည္း၇ပါတယ္။
(၉)သာကူျပင္ေအးသြားလ်ွင္လိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ **လံုးဝေအးသြားမွသာလ်ွင္ပံုစံမပ်က္လွီးျဖတ္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...