Shrimp Paste Fried Rice
ယိုးဒယားစားေသာက္ဆိုင္ေတြမွ ာနာမည္ၾကီးလူႀကိဳက္မ်ားၿပီး ခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္အရသာစံုတဲ့ယိုး ဒယားငါးပ္ိထမင္းေၾကာ္ေလးဘဲျ ဖစ္ပါတယ္။အားလပ္ရက္မိသားစု စံုညီ ခ်က္စားႏိုင္တဲ့ထမင္းေၾကာ္ ေလးကိုေၾကာ္ စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ထမင္း - တစ္ပြဲ
ပုဇြန္ငါးပိ - ဇြန္းတဝက္ ( လ႓က္စားဇြန္း)
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - ၁ဇြန္း
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္( ဟင္းစားဇြန္း)
ခရုဆီ - ဇြန္းတဝက္
ဆီ - ၁ဇြန္း
******
ထမင္း - တစ္ပြဲ
ပုဇြန္ငါးပိ - ဇြန္းတဝက္ ( လ႓က္စားဇြန္း)
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - ၁ဇြန္း
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္( ဟင္းစားဇြန္း)
ခရုဆီ - ဇြန္းတဝက္
ဆီ - ၁ဇြန္း
တြဲဖက္အုန္းနို႔ၾကက္သားဟင္းအတြ က္
*********************
ဆီ - ၁ဇြန္း
ၾကက္သား - လက္တဆုပ္ ၁၀၀ ဂရမ္
ယိုးဒယားဟင္းခ်က္အနွစ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ငံ ျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ခရုဆီ - ဇြန္းတဝက္
အုန္းနို႔ - ၁၂၅ ml
Curry powder - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
*********************
ဆီ - ၁ဇြန္း
ၾကက္သား - လက္တဆုပ္ ၁၀၀ ဂရမ္
ယိုးဒယားဟင္းခ်က္အနွစ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ငံ ျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ခရုဆီ - ဇြန္းတဝက္
အုန္းနို႔ - ၁၂၅ ml
Curry powder - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
တြဲဖက္ ေပးရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
******************
သရက္သီးစိမ္း - အမ်ွင္စိပ္ထား
ၾကက္ဥတလံုး-အျပားလိုက္ေၾကာ္ၿပီး အမ်ွင္လွီးထားတာ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၂ေျမာင္း - ပါးပါးစိပ္
ၾကက္သြန္နီ ဥ ေသးေသး - အကြင္းလွီး
ဂ်င္း၂ျပား - ႏုတ္ႏုတ္စိပ္
ငရုပ္သီးစိမ္းနီ - ေသးေသးစ္ိပ္
ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္ - တဇြန္း
******************
သရက္သီးစိမ္း - အမ်ွင္စိပ္ထား
ၾကက္ဥတလံုး-အျပားလိုက္ေၾကာ္ၿပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ၂ေျမာင္း - ပါးပါးစိပ္
ၾကက္သြန္နီ ဥ ေသးေသး - အကြင္းလွီး
ဂ်င္း၂ျပား - ႏုတ္ႏုတ္စိပ္
ငရုပ္သီးစိမ္းနီ - ေသးေသးစ္ိပ္
ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္ - တဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**********
(၁)ဦးစြာထမင္းကိုအရင္ေၾကာ္ပါ မယ္။ဒယ္အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီးငါးပိကိုခ်ေၾကာ္ပါ။ ထမင္းထည့္ပါ ။ အခိ်ဳမႈန္႔သၾကား၊ ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ ၊တို႔ကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ပန္းကန္လံုးတခုျဖင္ ့ထည့္ၿပီးပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြ င္ေမွာက္ထည့္ထားပါ ။
(၃)ၾကက္သားအုန္းနို႔ဟင္းခ်က္ပါ့ မယ္။
အိုးေသးေသးတခုတြင္ ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ Curry paste ကို ဆီသပ္ကာၾကက္သားခ်ေၾကာ္ပါ (၄)အုန္းနို႔ထည့္ၿပီးပါဝင္တဲ့ အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား၊ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ ။
(၅)အုန္းနို႔အနည္းငယ္ပ်စ္လာပါက curry powder ထည့္ၿပီးပန္းကန္ေသးေသးတခုျဖင့္ ထည့္ေပးပါ ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးသာ းတြဲဖက္ပစၥည္းမ်ားၾကက္ဥ အမ်ွင္၊ သရက္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုပ္သီးစိမ္းနီတို႔ျဖင့္ပံုတြ င္ျပထားသည့္အတိုင္းျပင္ဆင္ကာတည္ ခင္းသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
**********
(၁)ဦးစြာထမင္းကိုအရင္ေၾကာ္ပါ
(၂)ၿပီးလ်ွင္ပန္းကန္လံုးတခုျဖင္
(၃)ၾကက္သားအုန္းနို႔ဟင္းခ်က္ပါ့
အိုးေသးေသးတခုတြင္ ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ Curry paste ကို ဆီသပ္ကာၾကက္သားခ်ေၾကာ္ပါ (၄)အုန္းနို႔ထည့္ၿပီးပါဝင္တဲ့
(၅)အုန္းနို႔အနည္းငယ္ပ်စ္လာပါက curry powder ထည့္ၿပီးပန္းကန္ေသးေသးတခုျဖင့္
(၆)ၿပီးလ်ွင္အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးသာ
No comments:
Post a Comment