Thai Style Chicken Rice
ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္ပံုခ်က္နည္ းပံုစံကြဲေလးေတြ႐ွိေပမဲ့အေျ ခခံအားျဖင့္ေတာ့တူညီျကျပီးပါ ဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္သာကြဲျပား တတ္ၾကပါတယ္။ဆိုဖီယာမ်ွေဝေပး ခ်င္တာကေတာ့ယိုးဒယားႂကက္ဆီ ထမင္းခ်က္နည္းေလးဘဲျဖစ္ပါ တယ္။
ယိုးဒယားၾကက္ဆီထမင္းခ်က္ရန္အတြ က္ဦးစြာပထမၾကက္ဆီအရင္ခ်က္ရပါ တယ္။ၾကက္ဆီဖတ္ကိုကိုယ့္အိမ္မွာ စုထားတာျဖစ္ျဖစ္၊ေစ်းကျဖစ္ျဖစ္ ဝယ္ယူလို႔ရပါတယ္။
ၾကက္ဆီခ်က္၇န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္း
********************
ၾကက္ဆီဖတ္ -တစ္ကီလို
စပါးလင္ - နွစ္ေခ်ာင္းထုၿပီးထံုးပါ။
ဂ်င္း - ခပ္ႀကီးႀကီးနွစ္တက္ထုျပားထားပါ။
သံပုရာသီးႀကီးႀကီး - တလံုးထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဥႀကီးႀကီး အခြံမသင္ဘဲအလယ္ကေနထပ္ျခမ္းျခမ္း ထားပါ။
ၾကက္ဆီခ်က္နည္း
**********
(၁)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုၾကက္ဆီ ဖတ္နွင့္ေရာၿပီးမီးျပင္းျဖင့္ တည္ပါ။မၾကာမၾကာ ေမြေပးပါ။ (၂)အိုးကပ္လာလ်ွင္မီးေလ်ာ့ၿပီး ၾကက္ဆီဖတ္မ်ားႂကြပ္လာသည္ထိေၾကာ္ ေပးပါ။
(၃)ႂကြပ္လာလ်ွင္ထြက္လာေသာဆီမ်ား ကိုစစ္ထုတ္ျပီးပုလင္းတခုျဖင့္ ထည့္ထားၿပီးမိမိခ်က္လိုေသာအခ်ိ န္တြင္အဆင္သင့္ရွိေအာင္သိမ္းထား နိုင္ပါတယ္။
ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္နည္း
**************
ဆန္ - ၆ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ၾကက္ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ပါးပါးလွီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း ဓားျပားရိုက္
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း ထုၿပီးထံုးထားပါ။
ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ - နွစ္ပင္ ထံုးထားပါ။
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္နည္း
**************
(၁)ဦးစြာဆန္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ခ်က္မည့္အိုးတခုတြင္ခ်က္ၿပီး သားၾကက္ဆီကိုထည့္ပါ။
(၃)ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊စပါးလင္တို႔ကိုၾကက္ဆီ ျဖင့္ဆီသပ္ပါ။
(၄)အနံ႔ေမႊးလာလ်ွင္ဆန္ထည့္ပါ။ဆြ မ္းေမြး႐ြက္ကုိထံုးၿပီးထည့္ပါ။
(၅)ၾကက္ျပဳတ္၇ည္ရ႐ွိ၇န္အတြက္ျ ပဳလုပ္နည္းမွာ ၾကက္ကိုဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔တို ႔ျဖင့္သမေအာင္နယ္ၿပီး ၁နာ၇ီခန္႔ႏွပ္ထားၿပီးဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ထည့္ကာေ၇ျမႇ ဳပ္၇ံုထည့့္ၿပီးႏူးအိသည္ထိျ ပဳတ္ထားၿပီးဆယ္ယူအေအးခံထားပါ ။က်န္႐ွိေသာၾကက္ျပဳတ္ေ၇ကို ထမင္းခ်က္၇ာတြင္ၾကက္ျပဳတ္ေ ရအျဖစ္အသံုးျပဳပါ။ၾကက္ျပဳတ္ ၇ည္
မရွိလ်ွင္ၾကက္သားမႈန္႔ ျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးသံုးနိုင္ပါတယ္။
(၆)အရသာဆား၊သၾကား၊ဟင္းခပ္မႈန္ ႔ထည့္ၿပီးတည္ပါ။
(၇)ဆူပြက္လာလ်ွင္ၾကက္ဆီမ်ားအေ ပၚေအာက္နံွ႔ေအာင္နွစ္ခါေလာက္ေမြ ေပးပါ။
က်က္လ်ွင္ၾကက္ေပါင္း၊ၾကက္ကင္၊ ၾကက္ေၾကာ္၊သခြားသီး၊နံနံပင္ မိမိနွစ္သက္ရာျဖင့္တြဲဖက္သံုးေ ဆာင္
နိုင္ပါျပီ။
တြဲဖက္စားရန္ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ နည္း
******************
ပဲငပိအငံ - အခ်ိဳပန္းကန္လံုးတစ္လံုး
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ -၅ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဗီနီဂါ - ၅ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
သၾကား - ၃ဇြန္း
ငရုပ္သီး - ဆယ္ေတာင့္
နံနံပင္အျမစ္ - ဆယ္ပင္
ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုေရာၿပီး စက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ။အရသာမွာခ်ဥ္ငံ စပ္ျဖစ္ပါတယ္။ေဆာ့ကိုျပဳလုပ္ၿပီ းေရခဲေသတၲာတြင္တာ႐ွည္ သိမ္းထားနိုင္ပါတယ္။
ယိုးဒယားၾကက္ဆီထမင္းခ်က္ရန္အတြ
ၾကက္ဆီခ်က္၇န္လိုအပ္ေသာ
********************
ၾကက္ဆီဖတ္ -တစ္ကီလို
စပါးလင္ - နွစ္ေခ်ာင္းထုၿပီးထံုးပါ။
ဂ်င္း - ခပ္ႀကီးႀကီးနွစ္တက္ထုျပားထားပါ။
သံပုရာသီးႀကီးႀကီး - တလံုးထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဥႀကီးႀကီး အခြံမသင္ဘဲအလယ္ကေနထပ္ျခမ္းျခမ္း
ၾကက္ဆီခ်က္နည္း
**********
(၁)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုၾကက္ဆီ
(၃)ႂကြပ္လာလ်ွင္ထြက္လာေသာဆီမ်ား
ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္နည္း
**************
ဆန္ - ၆ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ၾကက္ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ပါးပါးလွီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း ဓားျပားရိုက္
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း ထုၿပီးထံုးထားပါ။
ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ - နွစ္ပင္ ထံုးထားပါ။
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္နည္း
**************
(၁)ဦးစြာဆန္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ခ်က္မည့္အိုးတခုတြင္ခ်က္ၿပီး
(၃)ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊စပါးလင္တို႔ကိုၾကက္ဆီ ျဖင့္ဆီသပ္ပါ။
(၄)အနံ႔ေမႊးလာလ်ွင္ဆန္ထည့္ပါ။ဆြ
(၅)ၾကက္ျပဳတ္၇ည္ရ႐ွိ၇န္အတြက္ျ
မရွိလ်ွင္ၾကက္သားမႈန္႔ ျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးသံုးနိုင္ပါတယ္။
(၆)အရသာဆား၊သၾကား၊ဟင္းခပ္မႈန္
(၇)ဆူပြက္လာလ်ွင္ၾကက္ဆီမ်ားအေ
က်က္လ်ွင္ၾကက္ေပါင္း၊ၾကက္ကင္၊
နိုင္ပါျပီ။
တြဲဖက္စားရန္ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္
******************
ပဲငပိအငံ - အခ်ိဳပန္းကန္လံုးတစ္လံုး
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ -၅ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဗီနီဂါ - ၅ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
သၾကား - ၃ဇြန္း
ငရုပ္သီး - ဆယ္ေတာင့္
နံနံပင္အျမစ္ - ဆယ္ပင္
ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုေရာၿပီး
No comments:
Post a Comment