30 May 2015

အိုး​​ေလးဒိန္​ခ်ဥ္​

ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းကိုအေတာ္မ်ားမ်ားသိၿပီးသားျဖစ္မွာပါ။မ်ားေသာအားျဖင့္ေတာ့ႏြားႏို႔ထဲဒိန္ခ်ဥ္အနည္းငယ္ေ၇ာထည့္၇င္ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ၿပီေပါ့ေနာ္။ခုေျပာျပခ်င္တာကထည့္စရာဒိန္ခ်ဥ္မ႐ွိ၇င္ဘယ္လိုစၿပီးလုပ္ရတယ္ဆိုတာေလးေျပာျပေပးပါမယ္။
(၁)အိုးသစ္တစ္လံုးကိုေ၇ေဆးသန္႔စင္ၿပီးေျခာက္ေအာင္ထားပါ။
(၂)ေျခာက္ေနေသာအိုးထည္းသို႔ႏြားႏို႔အနည္းငယ္(က်ိဳျပီးသားအေအးသို႔ေႏြးေႏြး)စားပြဲတင္၃ဇြန္းခန့္ကိုထည့္ၿပီးအဖံုးဖံုးကာေနပူတြင္ေန႔တပိုင္းခန္႔ထားပါ။အတြင္းပိုင္းမွႏို႔ေလးမ်ားခဲၿပီးဒိန္ခ်ဥ္န႔ံထြက္လာလ်ွင္ဒိန္ခ်ဥ္ျပဳလုပ္၇န္အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
(၃)အိုးသန္႔သန္႔တစ္ခုတြင္ဒိန္ခ်ဥ္ျပဳလုပ္မည့္ႏြားႏို႔ကိုထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္ဆယ္မိနစ္ခန္႔တည္ေပးပါ။
(၄)ဆူပြက္ၿပီးေသာႏို႔ကိုၾကက္သီးေႏြးအေနထားထိအေအးခံထားပါ။
(၅)လိုအပ္ေသာအေႏြးအေနထားေ၇ာက္ပါကဒိန္ခ်ဥ္အလ်င္အသင့္ျပဳ လုပ္ထားၿပီးေသာအိုးထည္းသို႔အနည္းငယ္ထည့္ကာေအာက္ေျခမွဒိန္ခ်ဥ္ခဲေလးမ်ားကိုေၾကေအာင္ေျခေပးပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္ဒိန္ခ်ဥ္အိုးတည္ထားမည့္ေနရာတြင္ထားၿပီးက်န္ႏြားႏို႔ကိုေလာင္းထည့္ကာသမေအာင္တခ်က္ေမြေပးၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ထားပါ။ အိုးကိုေ၇ြ႔ခ်င္းျပဳခ်င္းမျပဳ၇။ႏို႔ကြဲတတ္ပါတယ္။
(၇)အခန္း၏ပူေႏြးေသာေန၇ာျဖစ္ပါက၆နာ၇ီခန္႔တြင္ဒိန္ခ်ဥ္ကိုစတင္သံုးေဆာင္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။အခ်ိန္ပိုထားပါကအခ်ဥ္အ၇သာပိုျပင္းလာမွာျဖစ္ၿပီးလိုအပ္ေသာအေနထား၇ပါကေ၇ခဲေသတၱာတြင္ေျပာင္းၿပီးသိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါႁပီ။
**ကုန္ခါနည္းလ်ွင္ဒိန္ခ်ဥ္လက္က်န္ခ်န္ထားၿပီးဆင့္ပြားျပဳလုပ္သြားႏိုင္ပါၿပီ။ေျမအိုးကိုအသံုးျပဳျခင္းကပိုအဆင္ေျပပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...