အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
31 May 2015
ပေလာပီနံကိတ္
Cassava Cake
ပေလာပီနံကိတ္ေလးကိုစကၤာပူကမေလးမုန္႔ဆိုင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ၇ႏိုင္ပါတယ္။ျပဳလုပ္၇လြယ္ကူၿပီးအိမ္မွာလုပ္စားႏိုင္ေအာင္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလုိက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း
*******
ပေလာပီနံ - တကီလို
သၾကားအႏု - ၂၃၀ ဂ၇မ္
အုန္းႏို႔ ခ၇င္မ္ - ၂၀၀ ml
ဆား - အနည္းငယ္
ေထာပတ္ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆြမ္းေမြးရြက္ - ၅၇ြက္
ေ၇ - ၁၀၀ ml
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ပေလာပီနံဥကိုအခြံသင္ၿပီးျခစ္ျဖင့္ႏုႏုေလး၇ေအာင္ျခစ္ထားပါ။
(၂)ဆြမ္းေမြး၇ြက္ကိုေ၇ထည့္ၿပီးႀကိတ္ကာအ၇ည္ညစ္ထားပါ။ဆြမ္းေမြးအနံ႔ႏွင့္ကာလာျဖင့္အစားထိုးႏိုင္သည္။မထည့္ဘဲသဘာ၀အေ၇ာင္းတိုင္းလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္သည္။
(၃)အဆင္သင့္ျဖစ္ပါကျခစ္ၿပီးသားပေလာပီနီထဲသို႔ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၄)အိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးတဝက္က်က္အေနထားထိလံုးေအာင္ေမြေပးပါ။တိုက္၇ိုက္ဘမ္းထည္းထည့္ၿပီးဖုတ္ႏိုင္ပါတယ္။အခ်ိန္ပိုၾကာၾကာဖုတ္၇ပါတယ္။
(၅)လံုးလာပါကဆီသုပ္ထားေသာမုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးOvenတြင္၂၀၀'Cျဖင့္မိနစ္၃၀ခန္႔ဖုတ္ၿပီးအေ၇ာင္၇ပါကထုတ္ယူအေအးခံကာလိုအပ္သလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
No comments:
Post a Comment