သၾကၤန္ထၼင္းကိုမစားဖူးေတာ့ေမးလာတဲ့သူအတြက္တဆင့္ျပန္ေမးၿပီးခ်က္ထားတာေလးပါ။မျမင္၇ဘဲႏႈတ္ေမးနဲ႔ခ်က္ထားတာမို႔ကြဲျပားမႈေလးေတြ႐ွိေနႏိုင္ပါတယ္။
(၁)ထမင္းထဲထည့္စားမည့္ေရအတြက္ေျမအိုးတြင္ပ်ားဖေယာင္းႏွင့္ေ၇က်က္ေအးထည့္ကာဖေယာင္းနံ႔ယူထားသည့္ေ၇ကိုအဆင္သင့္လုပ္ထားပါ။(ပ်ားဖေယာင္းတုံးကိုေျမစေလာင္းဖုံးထဲထည့္ျပီးမီးရႈိ႕ျပီးေျမအိုးအသစ္နဲ႔အုပ္ျပီးထားျပီးေျမအိုးထဲကိုေရသန္႔ေရက်က္ေအးထဲ့တာနဲ႔စားဘို့ေရရျပီ။)
(၂)ဆန္ကိုေရေဆးထားၿပီးေ၇ဆူတြင္ထည့္ကာက်က္ခါနီးထိျပဳတ္ေပးၿပီးေ၇ေလာင္းေဆးၿပီးေ၇စစ္ထားပါ။
(၃)ငါးေျခာက္ေၾကာ္ရန္ငါးကြင္း႐ွပ္ကိုေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္အတံုးႀကီးႀကီးစိတ္ထားပါ။သရက္သီးကိုျခစ္ထားပါ။ဆိုဖီယာကစိတ္ထားပါတယ္။အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ကိုႏြမ္း၇ံုေၾကာ္ပါ။ဆယ္ယူုၿပီးငါးေျခာက္ႏွင့္သ၇က္သီးကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သြန္ေၾကာ္ႏွင့္ျပန္ေရာေၾကာ္ေပးထားပါ။
(၄)ပန္းကန္တြင္ျပဳတ္ၿပီးသားထမင္းကိုထည့္ပါ။ဖေယာင္းႏွင့္ေျမသင္းန႔ံသြင္းၿပီးေသာေ၇ကိုထည့္ပါ။ငါးေျခာက္သ၇က္သီးေၾကာ္ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment