30 May 2015

သၾကၤန္​ထမင္​း

သၾကၤန္ထၼင္းကိုမစားဖူးေတာ့ေမးလာတဲ့သူအတြက္တဆင့္ျပန္ေမးၿပီးခ်က္ထားတာေလးပါ။မျမင္၇ဘဲႏႈတ္ေမးနဲ႔ခ်က္ထားတာမို႔ကြဲျပားမႈေလးေတြ႐ွိေနႏိုင္ပါတယ္။
(၁)ထမင္းထဲထည့္စားမည့္ေရအတြက္ေျမအိုးတြင္ပ်ားဖေယာင္းႏွင့္ေ၇က်က္ေအးထည့္ကာဖေယာင္းနံ႔ယူထားသည့္ေ၇ကိုအဆင္သင့္လုပ္ထားပါ။(ပ်ားဖေယာင္းတုံးကိုေျမစေလာင္းဖုံးထဲထည့္ျပီးမီးရႈိ႕ျပီးေျမအိုးအသစ္နဲ႔အုပ္ျပီးထားျပီးေျမအိုးထဲကိုေရသန္႔ေရက်က္ေအးထဲ့တာနဲ႔စားဘို့ေရရျပီ။)
(၂)ဆန္ကိုေရေဆးထားၿပီးေ၇ဆူတြင္ထည့္ကာက်က္ခါနီးထိျပဳတ္ေပးၿပီးေ၇ေလာင္းေဆးၿပီးေ၇စစ္ထားပါ။
(၃)ငါးေျခာက္ေၾကာ္ရန္ငါးကြင္း႐ွပ္ကိုေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္အတံုးႀကီးႀကီးစိတ္ထားပါ။သရက္သီးကိုျခစ္ထားပါ။ဆိုဖီယာကစိတ္ထားပါတယ္။အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ကိုႏြမ္း၇ံုေၾကာ္ပါ။ဆယ္ယူုၿပီးငါးေျခာက္ႏွင့္သ၇က္သီးကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သြန္ေၾကာ္ႏွင့္ျပန္ေရာေၾကာ္ေပးထားပါ။
(၄)ပန္းကန္တြင္ျပဳတ္ၿပီးသားထမင္းကိုထည့္ပါ။ဖေယာင္းႏွင့္ေျမသင္းန႔ံသြင္းၿပီးေသာေ၇ကိုထည့္ပါ။ငါးေျခာက္သ၇က္သီးေၾကာ္ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...