Semolina Walnut Cake
ပါဝင္ပစၥည္း
A. Egg - 4no.
Sugar - 150gm
B. Vegetable oil - 125ml
C. Plain flour -110gm
Semolina - 110gm
Baking powder -1 1/2 tsp
Salt - pinch
D. Walnut -150gm
Lemon zest - 1tsp
E. For Syrup
Honey - 250gm
Water - 200ml
Lemon Juice - 1Tbsp
ကိတ္မုန္႔ စလုပ္ပါ့မယ္
အမွတ္စဥ္ A. မွ ပစၥည္းကို ေရာၿပီးစက္ ျဖင့္အျမန္နႈန္းနဲ႔ ပြလာ ေအာင္ ၅မိနစ္ခန္႔ ေမြၿပီး ပြလာ ပါက အရွိန္ ေလ်ာ့ ကာ အမွတ္စဥ္ B. ကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ ေမြပါ . ၿပီးလ်ွင္ အမွတ္ စဥ္ C. မွ ပစၥည္းမ်ားကို တခု ဆီ ျဖည့္ ျဖည့္ ျခင္း ထည့္ ေမြပါ ၿပီးလ်င္ ဇလံုကို ေမြစက္မွ ျဖဳတ္ယူ ၿပီး အမွတ္စဥ္ D.မွ walnut အနည္းငယ္ ခ်န္ကာ ထည့္ ၿပီး အထက္ေအက္ နွ႔ံေအာင္ ေမြ ေပးၿပီး ဆီသုတ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ပါ အေပၚမွ ခ်န္ထားေသာ walnut အနည္းငယ္ ျဖဴးကာ ၁၈၀ဒီဂရီနဲ႔ ၃၅မိနစ္ဖုတ္ပါ။
မုန္႔ဖုတ္ထားခ်ိန္တြင္ Syrup က်ိဳပါ့မယ္ အမွတ္စဥ္E. မွ ပါဝင္ဝင္ပစၥည္းမ်ားကို အိုးတခုတြင္ထည့့္ၿပီး တဝက္ က်န္ေအာင္ က်ိဳ ၿပီးေဘးဖယ္ထားပါ ။ ဖုတ္ထားေသာ မုန္႔ က်က္ ၿပီဆိုပါက အျပင္ထုတ္ ၿပီး က်ိဳထားေသာ Honey Lemon Syrup
ကို မ်က္နွာျပင္ အနွ႔ံ ကိတ္သားထဲသို႔ စိမ့္ဝင္ေအာင္သုတ္ေပးၿပီး အေအးခံကာ အရသာထူးတဲ့ ေ႐ႊၾကည္ ကိတ္ ကို လိုသလို လွီးျဖတ္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။
No comments:
Post a Comment