27 December 2016

အုန္းမွန္ကူ

 Coconut Candy
အုန္းမွန္ကူကိုငယ္စဥ္ကေလးဘဝေက်ာင္းမုန္႔ေစ်းတန္းေတြမွာေရာင္းတာကိုဝယ္စားဖူးၾကမယ္ထင္ပါတယ္။အျခားအိမ္နီးခ်င္းႏို္င္ငံမ်ားတြင္လည္းပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ၿပီးအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းတာေတြ႔ရပါတယ္။
မိမိအိမ္မွာထမင္းစားၿပီးအခ်ိဳတည္းစရာအျဖစ္ျပဳလုပ္ႏိုင္သလိုေဆးသၾကားကင္းတဲ့အခ်ိဳမုန္႔ကိုသားငယ္သမီးငယ္မ်ားအတြက္ျပဳလုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
အုန္းသီး - ၃၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၄၀၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.အုန္းသီးကိုအျပင္အမဲမ်ားလွီးထုတ္ၿပီးအမွ်င္ျခစ္ထားပါ။(ဒီမွာေတာ့ျခစ္ၿပီးသားဝယ္ၿပီးျပဳလုပ္လို႔အမ်ွင္မရပါ)
2.ျခစ္ၿပီးသားအုန္းသီးကိုမီးေအးေအးျဖင့္အေရာင္မေျပာင္းေအာင္ေလွာ္ေပးပါ။
3.အုန္းသီးအေတာ္ေလးေျခာက္လာပါကသၾကားထည့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
4.သၾကားမ်ားအရည္ေပ်ာ္ၿပီးေျခာက္လာသည္ထိေမြေပးပါ။
5.ေျခာက္ၿပီးခဲလာပါကဆီလူးထားေသာဘမ္းတြင္ဖိထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
6.အေတာ္အသင့္ေအးပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ကာဘမ္းတြင္ျဖန္႔ထားၿပီးေလသလပ္အေျခာက္ခံထား ပါ။
7.အားလံုးေျခာက္ၿပီးမာခဲလာပါကေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးသိမ္းကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
❀ႏွစ္သက္ရာအေရာင္ထည့္ၿပီးလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
❀အေအးခံထားစဥ္မာသြားသည္ထိမေစာင့္ဘဲလွီးျဖတ္ၿပီးမွသာေလသလပ္ထားၿပီးအေျခာက္ခံပါ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

ငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္

ငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ငါးပိေကာင္အရင္ျပဳလုပ္ရပါမယ္။ငါးခူကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဆားမ်ားမ်ားျဖင့္ထည့္ၿပီးတညသိပ္ထားပါ။ဒုတိယရက္တြင္ငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။မိမိလိုသေလာက္သာေရေဆးအသံုးျပဳကာက်န္ငါးပိေကာင္မ်ားကိုေရစစ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ငါးခူငါးပိေကာင္ - ၃ေကာင္
ၾကက္သြန္နီ - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ဆယ္ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးမႈန္႔(အၾကမ္းမႈန္႔) - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံသင္ၿပီးေရေ ဆးသန္႔စင္ကာပါးပါးစိတ္ထားပါ။အထူအပါးညီေ အာင္စိတ္ပါ။(ေၾကာ္ၿပီးသားအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္ )
2.ငါးခူငါးပ္ိေကာင္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအကြင္းလွီးျဖတ္ထားပါ။
3.အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဆီအိုးတည္ထားပါ။
4.ဆီပူလ်ွင္ၾကက္သြန္နီစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါၾကက္သြန္ျမဳတ္ရံုခန္႔႔ဆီထည့္ထားဖို႔လိုပါတယ္။
5.အဆက္မပ်က္ေမြေပးၿပီးအေရာင္အနည္းငယ္ဝါေရာင္သမ္းလာပါကဆယ္ယူရန္အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးမီးပိတ္ထားၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာဘမ္းထဲတြင္ျဖန္႔ထည့္ထားပါ။(အပူ႐ွိန္ျဖင့္အတြင္းဘက္တြင္ႂကြမ္းတတ္သည္)
6.ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းထိုနည္းအတူပင္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
7.အားလံုးေၾကာ္ၿပီးပါကအိုးထဲမွဆီကိုအနည္းငယ္ဖယ္ထုတ္ၿပီးငါးပိေကာင္လွီးျဖတ္ထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
8.ငါးပိေကာင္ႂကြပ္ၿပီးအန႔ံေမြးလာပါကင႐ုပ္သီးအ ၾကမ္းမႈန္႔ထည့္ေမြေပးပါ။
9.ၿပီးလ်ွင္မီးပိတ္ကာအသင့္ေၾကာ္ထားေသာၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါကငါးခူငါးပိေကာင္ေၾကာ္ကိုသံုးေဆာင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
10.ေၾကာ္ထားေသာငါးပိေကာင္ေၾကာ္ကိုအေအးခံၿပီးေလလံုေသာဘူး၊ပုလင္းတို႔ျဖင့္ထည့္ကာၾကာ႐ွ ည္သိမ္းၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

6 December 2016

ကိုးရီးယားအသားကင္


Barbecued Beef
အသားကင္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ၾကတဲ့အထဲကလြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ကိုးရီးယားအသားကင္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အသားကင္ျပဳလုပ္လိုပါအနည္းဆံုးအခ်ိန္၂နာရီခန္႔ႀကိဳတင္ၿပီးႏွပ္ထားျခင္းျဖင့္အရသာပိုမိုေကာင္းမြန္တဲ့အသားကင္ကိုရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။ႏူးည့ံတဲ့အသားကိုအသံုးျပဳထားၿပီးအရသာ႐ွိတဲ့အသားကင္ကိုလူႀကီးခေလးအားလံုးႏွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္လို႔ထင္ပါတယ္။အမဲသားအစားမိမိႏွစ္သက္ရာအသားႏုႏုကိုအစားထိုးၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အမဲသား(မိုးခိုသား) - ၃၀၀ ဂရမ္
ႏွမ္းေလွာ္ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - ၃ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ေျမာင္း
ၾကက္သြန္မိတ္အရင္းပိုင္း - ၃ေခ်ာင္း
ႏွမ္းဆီေမြး - ႏွစ္ဇြန္း
ဆီ - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.အမဲသားမိုးခိုသားကိုအေၾကာမ်ားသန္႔႐ွင္းၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္မိနစ္၃၀ခန္႔ထားပါ။(လွီးရလြယ္ကူေစရန္)
2.ႏွမ္းကိုေလွာ္ႁပီးေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္အရင္းပိုင္းကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအသားေျမာင္းကိုယူၿပီးမထူမပါးအေနအထားလွီးျဖတ္ပါ။
4.လွီးျဖတ္ၿပီးေသာအသားကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ပဲငံျပာရည္၊ႏွမ္းဆီေမြး၊ႏွမ္းေထာင္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္မိတ္လွီးထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာေရခဲေသတၱာတြင္၂နာရီခန္႔အရသာဝင္ေအာင္ႏွပ္ထားေပးပါ။
5.တည္ခင္းခါနီးအခ်ိန္မွသာအသားကင္ရန္ျပင္ဆင္ပါ။အသားကင္ရန္လ်ွပ္စစ္အိုးသို႔မဟုတ္သံေအာက္ေျခထူအိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီလူထားပါ။
6.အိုးပူလာပါကအသားကင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါႁပီ။ေရခဲေသတၱာတြင္ႏွပ္ထားေသာအသားကိုတခ်ပ္ဆီယူၿပီးအိုးအပူေပၚတြင္တဖက္ကိုတမိနစ္ခန္႔ကင္ၿပီးပန္းကန္တြင္ထဲ့ပါ။ၿပီးလွ်င္အိုးကိုဆီအနည္းငယ္လူးေပးၿပီးကုန္သည္ထိဆက္ကင္သြားပါ။
7.အားလံုးၿပီးလ်ွင္အေပၚမွႏွမ္းအနည္းငယ္ျဖဴးေပးကာကင္မ္ခ်ီျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀အသားကင္ကိုအက်က္လြန္ေအာင္မကင္ရပါ။အက်က္လြန္ပါကေျခာက္ေသြ႔ၿပီးအသား၏အခ်ိဳအရသာမ်ားမက်န္ျဖစ္ၿပီးနူးည့ံမႈမ႐ွိဘဲသားေရကဲ့သို႔ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

ကိုးရီးယားထမင္းသုပ္

Bibimbap
(Korean Mixed Rice with Meat and Assorted Vegetables)
ကိုးရီးယားအစားအစာေတြကဆိုဖီယာနဲ႔သိပ္မနီးစပ္လွပါဘူးျမန္မာျပည္မွာေတာ့ကိုးရီးယားကားေတြၾကည့္ျဖစ္ၾကေတာ့သူတို႔စားေနက်႐ိုးရာစာေလးေတြနဲ႔မိတ္ဆက္ေပးေတာ့အေတာ္မ်ားမ်ားကျမည္းစမ္းၾကည့္ခ်င္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ကိုးရီး ယားစားေသာက္ဆိုင္မ်ားလည္းေဒသတိုင္းမွာမ႐ွိၾကေသးေတာ့တခ်ိဳ႕ေသာသူမ်ားအတြက္ျမည္းစမ္းဖို႔အခြင့္မရၾကဘူးေပါ့။စကၤာပူမွာေတာ့ food courtတိုင္းလိုမွာကိုးရီးယားဆိုင္ေလးေတြ႐ွိတတ္လို႔အခ်ိန္မေရြးစားဖို႔လြယ္ကူလွပါတယ္။ေမးလာတဲ့ညီမငယ္မ်ားအတြက္ေလ့လာၿပီးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။အသီးအႏွံအသားတစံုကိုင႐ုတ္သီးအႏွစ္နဲ႔နယ္ၿပီးစားရတဲ့ထမင္းသုပ္ေလးကတကယ္လည္းစားလို႔အရသာ႐ွိထမင္းသုပ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။နိုင္ငံတကာကမက္မက္ေမာေမာစားေနၾကတဲ့အစားအစာတခုဟာျဖင့္က်န္စုေၾကာ္တို႔ဟင္းေပါင္းတို႔ကေနအစျပဳခဲ့တဲ့သူတို့႐ိုးရာစာေလးျဖစ္ပါတယ္။ကဲလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္...
ပါဝင္ပစၥည္း (၅ပြဲစာ)
မုန္လာဥနီ - တစ္ေတာင့္
႐ွိတာခီမိႈ - ၂၀၀ ဂရမ္တစ္ထုပ္
ပဲပင္ေပါက္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ဖရံုသခြား - တျခမ္း
သခြားသီး - တစ္လံုး
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ -
ႏွစ္သက္ရာအသား -၂၀၀ ဂရမ္
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္-၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - ၂ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ႏွမ္းေလွာ္ - တစ္ပန္းကန္
ႏွမ္းဆီေမြး - တစ္ပန္းကန္
ဆီ - အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ - ၅လံုး
င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္ - တစ္ပန္းကန္
ထမင္းျဖဴ - ၅ပြဲ
ေရညိွေျခာက္ - တစ္ထုပ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
1.ဦးစြာအသံုးျပဳမည့္အသားကိုပါးပါးလွီးၿပီးပဲငံျပာရည္ဆားဆီေမြးင႐ုတ္ေကာင္းထည့္ၿပီးနယ္ထားပါ။အမဲသားကိုအသံုးမ်ားၾကၿပီးမိမိႏွစ္သက္ရာအသားအစားထိုးပါ။အခုလုပ္ထားတာအသားတုနဲ႔လုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
2.ပါဝင္သီးႏွံမ်ားအားလံုးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအမ်ွင္အေခ်ာင္းေလးမ်ားလွီးျဖတ္ကာသီးသန္႔ဆီတပန္းကန္စီထည့္ထားပါ။
3.သခြားသီးအေခ်ာင္းေလးမ်ားကိုဆားနယ္ၿပီးခဏထားကာေရေဆးကာေရညစ္ထားၿပီးပန္းကန္ျပားအႀကီးတြင္ထည့္ပါ။
4.ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ကိုသင္ၿပီးေရေႏြးေဖ်ာကာေရစစ္ၿပီးေရညစ္ထားပါ။မုန္ညင္းႏုႏုအသံုးျပဳထားပါတယ္။
5.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတခုကိုအပူေပးကာဆီထည့္ၿပီးမုန္လာဥအမ်ွင္လွီးထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ဆားအနည္းငယ္ျဖဴးၿပီးေၾကာ္မိပါပန္းကန္ျပားအႀကီးတခ်ပ္တြင္တစ္ပံုထားပါ။
6.က်န္ပဲပင္ေပါက္၊႐ွိတာခီမႈ္ိ၊ဖရံုသခြားတို႔အားလံုး ကိုလည္းထိုနည္းတူေၾကာ္ၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
7.ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ကိုပဲငံျပာရည္၊ဆီေမြးႏွင့္ႏွမ္းေ လွာ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာေၾကာ္ေပးပါ။
8.ေနာက္ဆံုးတြင္အရသာနယ္ထားေသာအသားကိုေၾကာ္ပါ။ပန္းကန္းသို႔မဟုတ္ဘမ္းတြင္အားလံုးေသာအသီးအရြက္ေၾကာ္တို႔ကိုတပံုစီစီထည့္ထားၿပီးႏွမ္းဆီႏွင့္ႏွမ္းတို႔ကိုျဖဴးေပးပါ။
9.အခ်ိဳ႕ကေက်ာက္ျဖင့္ျပဳလုပ္ေသာပန္းကန္အပူကိုအသံုးျပဳၿပီးတည္ခင္းပါတယ္။ပံုမွန္ပန္းကန္ျဖင့္လ ည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
9.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကေၾကြပန္းကန္လံုးသို႔မဟုတ္ေက်ာက္ပန္းကန္အပူတြင္ထမင္းထည့္ပါ။ေက်ာက္ပန္းကန္အပူသံုးပါကႏွမ္းဆီလူးၿပီးမွထမင္းထည့္ပါ။
10.အေပၚမွေၾကာ္ထားေသာသီးႏွံအသားတို႔ကိုအစီအရီထည့္ေပးပါ။ေရညိအမ်ွင္ေလးမ်ားထည့္ပါ။ႏွမ္းျဖဴးပါ။
11.ၾကက္ဥအစိမ္းသို႔မဟုတ္မက်က္တက်က္ေၾကာ္ၿပီးအေပၚမွတင္ေပးကာပဲငံျပာရည္၊င႐ုတ္သီးေဆာ့ စ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀ႏွစ္သက္ရာအသားတမ်ိဳးႏွင့္အသီးအရြက္၆မ်ိဳး၇မ်ိဳးကိုသံုးႏို္င္ပါတယ္။
❀င႐ုတ္သီးအႏွစ္ျပဳလုပ္ရန္readymade ကိုရီး ယားင႐ုတ္ႏွစ္ကိုႏွမ္းဆီ၊ႏွမ္းေလွာ္၊သၾကား၊႐ွာလ ကာရည္ၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စင္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးလိုခ်င္ေသာခ်ဥ္ငံစပ္အရသာကိုျပဳလုပ္ပါ။
❀အသင့္သံုးင႐ုတ္သီးအႏွစ္တြင္ပဲငါးပိအရသာပါ ဝင္ၿပီးျဖစ္ပါတယ္။
❀င႐ုတ္သီးအႏွစ္ဝယ္ယူရန္အခက္အခဲ႐ွိပါက႐ွမ္းခ်ဥ္ဆိုင္မွပဲငါးပိအႏွစ္ကိုပင္ျကိတ္ျပီးအထက္ပါနည္းအတိုင္းေရာစပ္ကာျမန္မာမႈၿပီးအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
..........
Sofia

http://sofiafoodparadise.blogspot.com

ပဲပုတ္ထမင္းေၾကာ္


ပဲပုတ္ျပဳလုပ္နည္း

ၿမိဳ႕ႀကီးေတြမွာပဲပုတ္ဆိုရင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကရွမ္းပဲပုပ္ကိုဘဲသိၾကပါတယ္။တ႐ုပ္ပဲပုတ္ကိုေတာ့႐ွမ္းျပည္နယ္ဖက္တ႐ုပ္လူမ်ိဳးအမ်ားစုေနတဲ့ဖက္မွာေတာ့လုပ္ေရာင္းေလ့႐ွိၾကပါတယ္။လြယ္လြယ္ခြဲေျပာလု႔ိရေအာင္တရုတ္ပဲပု တ္လို႔ဘဲေခၚလိုက္တယ္။ရွမ္းပဲပုတ္နဲ႔တရုပ္ပဲပုတ္လုပ္နည္းနည္းကြဲပါတယ္။ရွမ္းပဲပုတ္မွာဟင္းခပ္အေမြးအႀကိဳင္နဲ႔အရသာမထည့္ထားဘဲတရုပ္ပဲပုတ္မွာက်ဒီတိုင္းစားလို႔ရေအာင္အေမြးအႀကိဳင္အန႔ံအရသာပါၿပီးသားျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားပံုလုပ္စားနည္းနဲ႔အရသာကြဲျပားပါတယ္။တရုပ္ပဲပုတ္ကိုဆိုဖီယာကေလးဘဝကတည္းကအဖြားကိုကူလုပ္ေပးရင္းလုပ္တတ္ခဲ့တာေလးပါ။ပဲပုတ္ဆိုတာအလြယ္တကူဝယ္လို႔ရေနၿပီးအခ်ိန္ေပးၿပီးလုပ္ရေတာ့စိတ္ဝင္စားသူလည္းနည္းပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ခုခ်ိန္မွာအိမ္နဲ႔ေဝးလို႔ကိုယ္စားခ်င္တာမရနိုင္တဲ့အခါမွာျပန္ၿပီးလုပ္စားဖို႔သတ္ိရလို႔လုပ္စားျဖစ္ရင္းလုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ပဲပုတ္ျပဳလုပ္ရန္ၾကာခ်ိန္အစအဆံုးတပတ္ခ န္႔အခ်ိန္ေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ပဲပိစပ္ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၃ခြက္
ေဆာ္ဒါ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ပဲျပဳတ္ရန္
ဂ်င္းေထာင္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ငရုပ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ -နွစ္ဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟြားေက်ာက္ - တစ္ဇြန္း
စမံုစပါးေစ့အမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေရွာက္ေကာ -တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ပဲကိုေရေဆးၿပီးပြလာသည္ထိစိမ္ထားပါ။
2.ပြလာပါကေဆာ္ဒါထည့္ၿပီးႏူးအိလာသည္ထိျပဳတ္ပါ။
3.ႏူးအ္ိပါကဆယ္ယူေရစစ္ထားၿပီးသန္႔ရွင္းေသာ ပိတ္စတြင္ထည့္ကာျခင္းေတာင္းဇကာသ္ို႔ဘူးတခုတြင္ထည့္ၿပီးပဲပုတ္နံ႔ထြက္လာသည္ထိပူေႏြးေသာေနရာတြင္းပါ။ရွမ္းျပည္တြင္ေနပူထည္းထုတ္လွမ္းေလ့ရွိပါတယ္။
4.ပဲဲပုတ္နံ႔ထြက္လာပါကေထာင္းဆံုရွိလ်ွင္ဆံုျဖင့္ေစးလာေအာင္ေထာင္းေပးပါ။မရွိကႀကိတ္စက္ျဖင့္ေစးလာေအာင္ႀကိတ္ေပးပါ။
ပဲပုတ္အစိုကိုေၾကာ္စားခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္။
5.ဟြားေက်ာက္စမံုစပါးေစ့နွင့္ေရွာက္ေကာကိုေလွာ္ၿပီးအမႈန္႔ေထာင္းထားပါ။
6.ျပီးလ်ွင္ေထာင္းထားသည့္ပဲပုတ္ထဲသို႔ဂ်င္းေထာင္း၊ငရုပ္သီးမႈန္႔၊ဆား၊ေထာင္းထားေသာဟြားေ က်ာက္ေရွာက္ေကာနွင့္စမံုစပါးမႈန္႔တ္ို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
7.အရသာအေနေတာ္ပါကလက္နွင့္ျပဳလုပ္မည့္ပံုစံခြက္က္ိုေရစြတ္ၿပီးနွစ္သက္ရာပံုစံျပဳလုပ္ကာေနပူတြင္အေျခာက္လွမ္းပါ။8.လံုးဝေျခာက္သြားပါကေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးလခ်ီနွစ္ခ်ီသိမ္းထားကာမိမိစားလိုသည့္ပံုစံျပဳလုပ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။9.မနက္ခင္းစာပဲပုတ္ဖုတ္ၿပီးဆီဆမ္း၍ေသာ္၎ေသးေသးစိတ္ၿပီးထမင္းနွင့္ေၾကာ္၍ေသာ္၎ဟင္းအျဖစ္ခ်က္၍ေသာ္၎နွစ္သက္သလိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

စပါကတီ (Bolonaise )


ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...